Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lokallaget har ansvaret

KrF dytter den nye sexanmeldelsen ned i organisasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristelig Folkepart våknet i dag til en ny sexskandale i partiet. En ny sentral politiker i Rogaland er anmeld for sextrakassering. Det skjer samtidig med at partiet forsøker å få Medhaug-saken ut av verden.

- Førsteansvaret for denne saken ligger hos lokallagsledelsen, ikke hos fylkeslederen, sier fylkesleder i Rogaland Kari Austerheim Silde til NTB.

Men fylkessekretær Olav Eggebø Aanonsen i Rogaland KrF sier til NTB at det er fylkeslederen som har ansvaret for denne saken. Det er imidlertid Austerheim Silde ikke enig i.

- Dette skal ha skjedd i et av lokallagene og derfor er det de som må ta seg av dette, uttaler Silde og legger til at det er god dialog mellom fylkesparti og lokallag i Rogaland.

- Forventer personen tar kontakt

- Jeg satt i sofakroken i går kveld da jeg fikk denne nyheten servert på TV 2. Jeg kjenner ingen sak, jeg har bare blitt orientert via media og jeg kan ikke forholde meg til medieoppslag. Hvis det er noen av våre tillitsvalgte som har gjort dette forventer jeg at de tar kontakt, sier fylkespartilederen.

Austerheim Silde har fått opplest pressemeldingen fra politimesteren i Rogaland flere ganger fra ulike medier.

- Jeg må jo tro på dem som refererer denne pressemeldingen, men som sagt vet jeg ingenting, understreker fylkespartilederen og legger til at hun føler seg sliten av mange telefoner.

- Halve natten og i hele dag morges har telefonen ringt, men jeg mener media har krav på svar, sier Austerheim Silde.

- Aner ingenting

- Jeg aner ingenting om denne saken i det hele tatt, det er Rogaland KrF som tar seg av denne saken, sier KrFs partileder Valgerd Svarstad Haugland til NTB.

Hun er meget ordknapp og svarer «ingen kommentar» på spørsmålene.

- Jeg så ikke nyhetene på TV 2 i går kveld, så jeg visste ingenting om dette før jeg fikk en del telefoner om denne saken, sier hun.

Svarstad Haugland vil ikke svare på hva hun kommer til å foreta seg i forbindelse med saken.

Sjokkert

Stormen etter Medhaug-saken hadde ikke engang stilnet før en mann i fylkesstyret i Rogaland ble politianmeldt. Rogaland politidistrikt etterforsker saken som legemsfornærmelse og/eller seksuell handling.

- Jeg er veldig overrasket og jeg ble veldig sjokkert i går. Vi må jo på en måte stole på at hvis det er noen som har gjort noe at de kommer til fylkesledelsen, sa fylkessekretær Olav Eggebø Aanonsen til Dagbladet i går kveld.

Ikke informert

Eggebø Aanonsen understreker at partiet ennå ikke har blitt informert om hendelsen. På spørsmål om hva han og resten av ledelsen kommer til å foreta seg i forbindelse med saken, svarer han:

- Jeg skulle ønske denne personen ville fortelle oss - fylkesledelsen - om hva som har skjedd, vi vet jo ingenting, sier Eggebø Aanonsen til NTB.

Politiet vil innkalle den anmeldte mannen til avhør onsdag og regner med å avslutte etterforskningen i løpet av få dager.

(NTB og Dagbladet.no)

<B>TRØBBEL:</B> KrF og leder Valgerd Svarstad Haugland ble i går rammet av den andre sexsaken på kort tid.