TOGFORSINKELSER: Togtrøbbel skaper noe forsinkelser i morgentrafikken rundt Oslo tirsdag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / Scanpix
TOGFORSINKELSER: Togtrøbbel skaper noe forsinkelser i morgentrafikken rundt Oslo tirsdag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Lokalpassasjerer kan bruke Flytoget

50 togpassasjerer innesperret to timer i Oslo-tunnelen i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Togpassasjerer i Oslo må regne med forsinkelser og færre tog å velge mellom utover formiddag. I tillegg til mangel på togsett til pendlerne, har en kjøreledning falt ned i Oslo-tunnelen - igjen.

Dermed ble et tog med 50 passasjerer stående fast i tunnelen. En av passasjerene sier til Nettavisen at de ikke fikk noen beskjed fra NSB den første timen de satt fast fast.

- Det skjedde klokka 06.35, og dermed har det bare vært ensporet trafikk og forsinkelser. Nå ved 08.30-tiden er vi i ferd med å dratt ut toget som har den ødelagte kjøreledningen på taket.  Først da kan reparasjonene starte, og vi vet ikke når begge sporene mellom Oslo S. og Nationaltheatret vil være i drift igjen, opplyser pressevakt i Jernbaneverket, Trude Isaksen, til Dagbladet.

Måtte vente to timerPassasjerene måtte vente i toget til det ble dratt ut av tunnelen etter to timer av hensyn til sikkerheten. Det går 16 000 volt gjennom kjøreledningen som ble liggende på taket, og dessuten er det tett togtrafikk på det andre sporet i tunnelen.

Det går tog mellom Oslo S. og Skøyen, men færre enn det siom skal være normalt.

Publikum kan også bruke Flytoget på kortstrekninger i formiddag, slik samferdselsministeren åpnet for tidligere i vinter.

Trøbbel fra første togPå Østfoldbanen var 5.46-toget fra Moss til Skøyen og 7.36-toget fra Kolbotn til Oslo S innstilt på grunn av mangel på tilgjengelig materiell.

Halv åttetoget fra Lillestrøm til Oslo var innstilt på grunn av mangel på togsett, og passasjerer på avgangen klokken 7.25 fra Oslo til Stockholm blie transportert med buss.

Jernbaneverket opplyser til NTB at disse innstillingene vil skape noen forsinkelser i morgentrafikken i Oslo-området.

Feil på sporvekslere i Oslo-området som følge av snø førte mandag morgen til innstilte tog og forsinkelser, men så langt tirsdag har det ikke vært noen slike tekniske problemer.

(NTB)