Lokalpolitiker dømt for bedrageri

En 46 år gammel lokalpolitiker for Arbeiderpartiet er dømt for å jukset til seg ekstra arbeidsledighetstrygd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

46-åringen er i Indre Sogn tingrett dømt til 18 dagers betinget fengsel for å ha fått utbetalt 27 523 kroner for mye i arbeidsledighetstrygd. Mannen erkjente straffskyld i retten.

Det var i forbindelse med at mannen ble arbeidsledig og søkte om dagpenger at det grovt uaktsomme bedrageriet startet. 46-åringe sendte inn meldekort til A-etat om hvor mye han hadde i inntekt og ekstrajobber han hadde. Men han slurvet med å sette seg inn i regelverket og rapporterte dermed ikke inn all inntekt han hadde hatt.

Møtegodtgjørelse

46-åringen møtte som folkevalgt i kommunestyremøter og fikk utbetalt godgjørelse for dette, men beløpene ble aldri innrapportert til A-etat. I tillegg jobbet han for det frivillige brannvesenet i kommunen, uten å opplyse om dette og inntektene han fikk for dette arbeidet. Han tok også ekstrajobb som lærervikar, men førte ikke opp de timene han hadde arbeidet korrekt. Dette førte til en merutbetaling fra statskassa.

Lokalpolitikeren opplyste i retten at han flere ganger var i tvil om hvordan han skulle fylle ut meldekortene, men likevel tok han aldri kontakt med sitt lokale arbeidskontor for å få en avklaring på sine spørsmål. Tilsammen har 46-åringen hatt 263 timer lønnet arbeid, som han ikke har oppgitt til A-etat.