FORSVARER: Henrik Bliksrud er forsvarer for lokalpolitikeren som nå er dømt for bortføringen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FORSVARER: Henrik Bliksrud er forsvarer for lokalpolitikeren som nå er dømt for bortføringen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Lokalpolitiker i Aust-Agder dømt for bortføring av sin egen datter. Sperret inne i hjemmelagd celle

Dømt til 120 dagers betinget fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En lokalpolitiker er i Aust-Agder tingrett dømt til 120 dagers betinget fengsel for å ha børtført sin egen datter.

Det melder Fædrelandsvennen.

Lokalpolitikeren var tiltalt for frihetsberøvelse etter å ha bortført dattera og så sperret henne inne i en hjemmelaget celle. Cella var ifølge mannen bygget for å avruse datteren.

Han møtte i retten i forrige uke, og i dag falt dommen.

- Sikker på at hun skulle dø

Overfor Dagbladet har lokalpolitikeren tidligere hevdet at han gjorde det rette.

- Jeg har ikke endret mening. Det var nødrett, jeg var sikker på at hun skulle dø, sa han til Dagbladet.

Politikeren var tiltalt sammen med to unge menn etter straffelovens paragraf 254, om frihetsberøvelse. Sammen må de tre bortføringsdømte betale oppreisting på 40 000 kroner til fornærmede.

Rusproblemer

Mannens advokat, Henrik Bliksrud hos Advokatfirmaet Elden, har ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag.

Han sa imidlertid i begynnelse av august kidnappingen og innesperringen var et desperat forsøk på å avruse datteren, som i årevis har slitt med store rusproblemer.

- Den siste uka fikk han indikasjoner på at det sto om livet, sa Bliksrud til Dagbladet.

Det var 1. juli i fjor at lokalpolitikeren troppet opp på en adresse hvor datteren i 20-åra befant seg sammen med flere andre. Med seg hadde han de to unge mennene.

Etter basketaket med beboerne tok de tre mennene kvinnen med seg, bandt henne med strips, satte på henne hørselvern og trædde ei hette over hodet.

Deretter ble hun kjørt til den spesialbygde cella, som ligger i et næringsbygg faren disponerer. Der ble hun påsatt håndjern og lenket på føttene.

- Rommet ligger i første etasje og er uten vindu. Det fins ei lufteluke, som ikke kan åpnes innenfra, opplyste Bliksrud.

Politikerens datter ble sluppet løs påfølgende formiddag, og ifølge faren var det ikke meningen å holde henne i cella over lengre tid, bare til den akutte situasjonen var over.

Bekymringsmelding

Mannen i 40-åra nektet ikke for at han kidnappet datteren og sperret henne inne. Men han mener han handlet i nødrett, det vil si at datteren ellers kunne ha dødd.

Politikeren har gjentatte ganger vært i kontakt med politi og helsevesen i forbindelse med datteren; seinest uka før kidnappingen sendte han en bekymringsmelding, ifølge Bliksrud.

Advokaten vil i retten legge fram bevis for at oppfatningen av livsfare ikke bare fantes i farens hode, men at uavhengige personer også oppfattet det slik.

- Flere uten tilknytning til ham eller datteren gikk både til ham og myndighetene med bekymringsmeldinger, etter å ha møtt datteren på gata, sa advokaten til Dagbladet.