LETTET:  Carl I. Hagens datter Camilla Lindalen føler en form for lettelse etter at den bitre familiekonflikten har blitt kjent. Foto: John T. Pedersen
LETTET: Carl I. Hagens datter Camilla Lindalen føler en form for lettelse etter at den bitre familiekonflikten har blitt kjent. Foto: John T. PedersenVis mer

- Lokalsamfunnet har slått ring om barna

Hagens datter Camilla Lindalen føler en form for lettelse over at den bitre familiekonflikten er blitt kjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Debatten har gått høyt etter at Carl I. Hagen i går gikk til frontalangrep på sin tidligere svigersønn i kronikk i Aftenposten.

Hagens datter Camilla Lindalen sier til Dagbladet at hun føler en form for lettelse over at den bitre konflikten med eksmannen nå er kommet fram i offentligheten.

- Vi har bare fått positive tilbakemeldinger etter at vi sto fram med dette. Lokalsamfunnet har slått ring rundt barna som har vært plaget av denne saken i lang tid. Vi får aldri svar på om det var riktig å gå ut med dette, men vi har prøvd å holde kjeft i mange år. Når min eksmann forsøker å gjøre seg til talsperson for transpersoner var vi helt nødt til å si fra, sier hun til Dagbladet.

Moralsk pliktEkssvigersønnen er av «Jentene på Toten», og Hagen mener både svigersønnen og NRK har villedet folk ved å framstille transer som stakkarslige personer vi skal synes synd på.

Transpersoner har en moralsk plikt til å informere sine nærmeste om sin legning, skrev Hagen. Han mener det i dette tilfellet var datteren og barna hun har med ekssvigersønnen som var ofrene.

Ifølge Camilla Lindalen skrev hun kronikken, som var underskrevet med Hagens navn, sammen med faren. Også barna fikk lese gjennom kronikken før den sto på trykk. 

En kronikk av Dag Øistein Endsjø ble utløsende for at de valgte å gå offentlig ut med saken.

 - Da vi så kronikken så vi rødt. Vi var nødt til å gjøre noe, for å forsøke å få slutt på den vanskelige situasjonen. Her ble min eksmanns beskrivelse av virkeligheten framstilt som sannheten, forteller Lindalen, som jobber som jurist på hjemstedet i Verdal og blant annet har samværsrett som arbeidsfelt.

Lindalen sier til Dabladet at hun veldig gjerne ville vært denne offentliggjøringen foruten, men hun føler at hun nå har forsøkt å være med på alle andre mulige løsninger, og at dette var siste mulige utvei.

- Hva håper du at kommer ut av alt dette?

- Jeg har et håp om at mediene ikke vil ta i ham med ildtang de neste 80 årene, sier hun.

Mye feilCamillas eksmann Lise Lindalen sa i går til Dagbladet at mye av innholdet i gårsdagens kommentar er direkte feil.

- Han (Hagen red.anm.) er en forferdelig dårlig talsperson på vegen av barna. Han kan bare være en talsperson på vegne av Camilla, sier Lise Lindalen.

Hun mener blant annet at det er direkte feil at hun ikke har informert barna om kjønnsoperasjonen slik Hagen hevder. Hun mener også det er feil at hun har drevet med falskneri overfor sin tidligere kone og fortiet sin identitet.

- Vi er uenige om når jeg kom ut av skapet. Jeg mener det var mellom det andre og det tredje barnet. Jeg var inne i en fase hvor jeg benektet min identitet. Straks jeg fant ut av hvem jeg var, fikk også min kone vite det.

Men hva med at du, som Hagen har påpekt, har vært mann på jobb. Hvorfor er det greit, mens det ikke er greit når du er sammen med barna dine?

- Det er en del av en prosess jeg gjennomgår. Jeg har behov for å være den kvinnen jeg skal være for resten av livet, sammen med mine barn, sier Lise Lindalen.