Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lokalsamfunnet i sjokk etter brutalt familieran

Familie på sju holdt fanget og slått. - De har jo små barn, sier Santo Lopez (27).

I SJOKK:  Santo Lopez (27) jobber i Mix Grill-kiosken under leiligheten hvor brutale ranere holdt en hel familie fanget. - Det kom som et sjokk på meg. De har jo små barn - det må ha vært forferdelig for dem, sier Lopez til Dagbladet. Foto: Hans A. Vedlog
I SJOKK: Santo Lopez (27) jobber i Mix Grill-kiosken under leiligheten hvor brutale ranere holdt en hel familie fanget. - Det kom som et sjokk på meg. De har jo små barn - det må ha vært forferdelig for dem, sier Lopez til Dagbladet. Foto: Hans A. Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SØRUMSAND (Dagbladet): Lokalmiljøet er i sjokk etter det brutale, bevæpna ranet av en leilighet over Mix Grill i Sørumsand, som fant sted klokka 06.45 i dag tidlig.

To ranere, ikledd finlandshette, stormet hjemmet og bandt fast en hel familie bestående av to voksne og fem barn i alderen 8 til 14 år. De ble sperret inn i stua mens gjerningspersonene romsterte.

• Vet du noe om denne saken? Tips oss på sms/mms 2400, epost 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

- Helt fryktelig
Ranerne forsynte seg deretter fritt fra leiligheten, og stakk blant annet av med et hjemmekinoanlegg og PC-er, ifølge politiet.

Santo Lopez (27), fra Blaker, jobber på den aktuelle Mix Grill-kiosken. Han skulle starte på jobb klokka 14, og forsøkte gjentatte ganger å ringe familien som var blitt ranet. Han ble bekymret og dro til det som viste seg å være et åsted.

- Dette er helt fryktelig, sier Lopez til Dagbladet på stedet, og fortsetter:

- Det kom som et sjokk på meg. De har jo små barn - det må ha vært forferdelig for dem. Jeg kjenner de godt, sier Lopez, og uttrykker sterk bekymring for familien på sju som gjennomgikk sitt livs mareritt i morgentimene.

- Jeg vil prate med dem og forsikre meg om at de har det bra, sier Lopez, som har jobbet på Mix Grill det siste året.

Så at mamma ble slått
Dagbladet møtte familien, som opprinnelig er fra Pakistan, i formiddag. Den 13 år gamle sønnen forteller en rystende historie.

- Jeg så at mamma ble slått i hodet med en pistol, sier han til Dagbladet. Han forteller videre at de ble tvunget til å sitte på rekke i sofaen. Ranerne surret teip rundt hendene - så stramt at det smertet - sier gutten, og viser fram de tydelige sporene på håndleddene.

- Det var skummelt, sier han, og forteller at faren skal ha blitt slått hardt i hodet at han begynte å blø.

Datteren i familien skal ha sett de to ranerne følge etter moren.

- Jeg ble angrepet på vei tilbake til døra, forklarer moren.

Stakk av i bil
Hendelsen fant sted rundt klokka 06.45. Først to timer senere, klokka 08.43, fikk politiet melding, etter at 13-åringen greide å komme seg løs. Politiet tror ranerne flyktet i en mørk Audi A3.

- Denne bilen ble observert av vitner i riktig tidsrom og hadde en slik adferd at vi antar ranerne kjørte den, sier lensmann Toril Nervik Nilsen i Sørum politidistrikt til Dagbladet.

Ved 13.30-tiden i ettermiddag har politiet, som for øyeblikket avhører vitner, fortsatt ingen spor etter den mørke Audien.

Den ene raneren skal være ca 20 år 1,80 høy, og antakelig være fra irakisk eller iransk opprinnelse. Han var iført blå hansker og finlandshette da ranet pågikk. Men denne skal han ha tatt av da vitnet så ham utenfor kiosken.

Den andre raneren skal være 16-19 år, 165 cm høy og mørk i huden. Han var iført sort hettegenser med gullskrift. Også han hadde finlandshette på seg da ranet pågikk.

SPERRET INNE: To ranere tok seg inn i leiligheten 06.45 og holdt familien fanget. Først to timer senere greide en av dem å flykte slik at politiet fikk melding. Foto: Hans A. Vedlog
SPERRET INNE: To ranere tok seg inn i leiligheten 06.45 og holdt familien fanget. Først to timer senere greide en av dem å flykte slik at politiet fikk melding. Foto: Hans A. Vedlog Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media