Lokføreren kan ha kjørt på grønt

Fem dager før togulykken på Åsta ble sporveksleren på Rudstad stasjon reparert. En tilsvarende reparasjon førte til signalfeil på Skarnes stasjon i fjor høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan dermed ikke utelukkes at lokføreren på lokaltoget som var innblandet i togulykken tirsdag kan ha kjørt på grønt, ifølge TV 2.

30. desember ble det gjort reparasjoner på sporveksleren på Rudstad stasjon. Det samme skjedde i fjor høst før en nestenulykke på Skarnes. En lokfører oppdaget da at sporveksleren ikke lå i samsvar med lyssignalet som ble gitt. Lyset viste grønt selv om sporveksleren lå feil. Reparasjoner på sporveksleren hadde blitt utført samme dag.

Jernbaneverket avviser at det kan ha vært en tilsvarende feil på signalanlegget på Rudstad, og viser til at de nødvendige funksjons- og driftsprøvene ble gjennomført i forhold til regelverket.

Ifølge den foreløpige rapporten som er blitt lagt fram av Jernbaneverkets uhellkommisjon, er det sannsynliggjort at det ikke var noen tekniske feil ved signalanlegget på Rudstad stasjon.

(NTB)