- Lokføreren snakket i telefonen da det smalt

79 mistet livet i togtragedien i Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Den spanske storavisa El Pais og flere internasjonale nyhetsbyråer melder nå at føreren av ulykkestoget i Spania i forrige uke snakket i telefonen da det smalt.

Det skal etterforskningen av ulykken ha avdekket i dag.

79 mennesker omkom i den voldsomme avsporingen som skjedde i høy fart i en sving få kilometer før en holdeplass. Ifølge nyhetsbyrået AP hadde toget en fart på 153 kilometer i timen i en 80-sone.

Ifølge en spansk domstol avdekker de «svarte boksene» i toget at lokføreren var i telefonen da ulykken skjedde. Før ulykken skal toget ha hatt en fart på 192 kilometer i timen. Lokføreren skal ha aktivert bremsene bare sekunder før avsporingen, melder AP.

I en uttalelse fra domstolen heter det at lokføreren var i en samtale med togselskapet Renfe angående et kart med ruter eller et dokument. Lokfører Francisco Jose Garzon er siktet for uaktsomt drap etter ulykken.

Han skal ha innrømmet menneskelig svikt.

SIKTET: Lokfører Francisco Jose Garzon er siktet for uaktsomt drap etter ulykken. Her forlater han rettsbygningen søndag. Foto: EPA / LAVANDEIRA JR / NTB scanpix
SIKTET: Lokfører Francisco Jose Garzon er siktet for uaktsomt drap etter ulykken. Her forlater han rettsbygningen søndag. Foto: EPA / LAVANDEIRA JR / NTB scanpix Vis mer