Lokførerstreik vil gi togkaos rundt Oslo torsdag morgen

Meklingsfrist går ut i natt.

USIKKERT FØR MEKLINGSINNSPURT: 71 lokomotivførere blir tatt ut i streik fra torsdag morgen dersom onsdagens mekling mellom LO Stat og Spekter ikke fører fram. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen, NTB Scanpix.
USIKKERT FØR MEKLINGSINNSPURT: 71 lokomotivførere blir tatt ut i streik fra torsdag morgen dersom onsdagens mekling mellom LO Stat og Spekter ikke fører fram. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Torsdag morgen kan det bli lokførerstreik og problemer for tog i Oslo og Akershus.

Meklingen mellom LO Stat og Spekter starter onsdag. Kommer ikke partene til enighet før midnatt, kan det bli togstans i Oslo og Akershus torsdag morgen.

Av de totalt 71 lokførerne som det er varslet plassoppsigelse for, jobber 58 i Oslo, Ski og Lillestrøm. En streik kan dermed få store konsekvenser for reisende i disse områdene.

Også lokførere i Bergen, Kristiansand og Trondheim er tatt ut i streik.

- Vi har alltid tro på å finne løsninger, men vi har store kompliserte spørsmål med oss inn i meklingen. Streikefaren er derfor stor, sier Øystein Gudbrands, LO Stats forhandlingsleder i meklingen.

Krever lovfestet utdanning

Viktige områder i meklingen er arbeidstid, lønn og ikke minst hva slags opplæring en lokfører skal ha. Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) og LO Stat krever en nasjonal standard for kompetansekrav til en lokfører ettersom utdanningen ikke er lovfestet.

– Når regjeringen ikke vil lovfeste utdanning av lokførere, krever vi det inn i avtaleverket, sier Rolf Ringdal, forbundsleder i NLF.

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer