Lokkemann meldte seg selv

En 50 år gammel bergensmann meldte seg i går til politiet og innrømmet å ha stått bak overgrep mot tre mindreårige jenter i en bil i Fyllingsdalen på mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er sikker på at vi har rett mann, sier informasjonsleder Trygve Hillestad ved Bergen politidistrikt til Dagbladet.no.

Mannen er siktet for utuktig omgang med mindreårige, og har selv innrømmet forholdet han er siktet for. Han vil ikke bli framstilt for varetekstfengsling.

- Det har vi ingen hjemmel for. Dessuten anser vi at det ikke er noen fare for at ødeleggelse av bevis eller gjentakelse. Også misbrukets karakter spiller inn, sier Hillestad.

Mannen i 50-årene bosatt i Bergen valgte å melde seg selv etter at politiet gikk ut med konkrete signalementer. Han skal ikke ha vært pågrepet eller straffet for lignende forhold tidligere.

Politiet har vært på jakt etter gjerningsmannen etter at tre mindreårige jenter i alderen seks til åtte fortalte at de hadde blitt lokket inn i en bil. Der skal mannen ha forgrepet seg seksuelt på minst to av jentene.