Bø i Vesterålen:

Lokker med 50 000 kroner og gratis barnehage

Kommunen tar grep for å gjøre det mer attraktivt å bo der.

BABYJAKT: Bø i Vesterålen går nye veier for å få innbyggere. Foto: NTB
BABYJAKT: Bø i Vesterålen går nye veier for å få innbyggere. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kommunestyret foreslår å gi 50 000 kroner per nyfødte barn og gratis barnehageplass.

- I budsjettmøtet i desember vil vi foreslå å stimulere til flere babyer i Bø, 50 000 per nyfødte og ett års gratis barnehageplass, sa ordfører Sture Pedersen (H) da han åpnet kommunestyret tirsdag, ifølge Bladet Vesterålen.

Dersom forslaget skulle bli vedtatt, vil man også få ytterligere 50 000 kroner for både barn nummer to og tre, i tillegg til henholdsvis tre og seks års gratis barnehageplass.

- Noen vil sikkert spørre om vi har barnehageplasser nok i kommunen. Til det vil jeg si at hvis dette kan bidra til tilflytting og økt barnetall, må løsningen være å etablere flere barnehageplasser, sa Bø-ordføreren.

Rikinger melder flytting

Kommunen har fra før redusert den kommunale formuesskatten.

Dette har ført til at flere rike investorer, blant annet Bjørn Dæhlie og Rikard Storvestre, har meldt flytting dit.

Dette har høstet kraftig kritikk fra blant annet Arbeiderpartiet.

- Jeg understreker at stimuleringstilskuddet først kan bli vedtatt i desember, men siden vi fikk kritikk for at vedtaket om å kutte i formuesskatten ble gjort på benkeforslag i budsjettmøtet, velger vi å presentere tanken allerede nå. Også hvis noen vil forberede seg på tiltaket allerede nå, sa ordføreren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer