Lokker med dorullskift

Det store tilbudet på nye leiligheter i byene gjør at utbyggerne lokker med alt fra barnehageplass til dorullskift for å trekke til seg interesserte kjøpere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare i Oslo opererer nettstedet finn.no med over 9000 nye leiligheter. I løpet av det siste halvåret er mange nye boligprosjekter lansert. Prosjekter som markedsføres med uttrykk som «byens mest populære», «en plass i solen», «drømmeleilighet», osv.

Mange må jobbe hardt for å få folk på visning, og alle utbyggere merker at pågangen av kjøpere har avtatt etter en het høst og vinter. Det store utbudet både av nytt og brukt gjør at boligprisene har flatet ut de fleste steder nå i vår.

Du trenger bare klær

Et eksempel på nytenking for å lokke til seg kjøpere er boligprosjektet Basecamp på Sagene i Oslo. Kjøper du en liten leilighet her, slipper du å skifte doruller selv. Du får også sengetøy, og bestikk i skuffen med på kjøpet.

-  Det eneste du trenger å ta med deg når du flytter inn her, er klær og tannbørste, sier mekler Svein Gundersen i BNmegler.Leilighetene ble lagt ut for salg i går, og tre av de i alt 31 leilighetene er allerede solgt.

-  For studenter kan det være et godt alternativ å kjøpe disse leilighetene, framfor å leie. Innskuddene er lave, og det følger mye komfort med, sier Gundersen.

-  Fire leiligheter deler ett bad. Her blir det vasket flere ganger i uka, og det skiftes kontinuerlig dorull, i disse leilighetene skal det være enkelt å bo, sier han.

Skaffer barnehageplass

DORULLSKIFT: I boligprosjektet Basecamp på Sagene i Oslo følger det med vask av bad og skift av dorull i husleia. I går var det stille på visning, men meklerne Svein Gundersen og Christina Dobloug er ikke bekymret. -   Vi tilbyr noe nytt og spesielt, jeg tror det vil fenge, sier mekler Svein Gundersen. Foto: Tor Arne Dalsnes
DORULLSKIFT: I boligprosjektet Basecamp på Sagene i Oslo følger det med vask av bad og skift av dorull i husleia. I går var det stille på visning, men meklerne Svein Gundersen og Christina Dobloug er ikke bekymret. - Vi tilbyr noe nytt og spesielt, jeg tror det vil fenge, sier mekler Svein Gundersen. Foto: Tor Arne Dalsnes Vis mer

-  Kjøper du leilighet av oss på Løren i Oslo, får du førsterett til barnehageplass i bydelen, sier markedssjef i Selvaagbygg, Einar S. Amundsen. På Løren skal det bygges en helt ny bydel med parker, restauranter, barnehager, butikker og totalt 1500 leiligheter, alt skal stå klart innen 2012. Av dette er 200 leiligheter lagt ut for salg, og 110 leiligheter er allerede solgt.

I tillegg får kjøperne tilgang på en såkalt bilpool .

-  Vi har allerede i dag kjøpt inn to biler som skal være tilgjengelige for kjøpere av leilighet i bydel Løren. De kan sette seg på liste og låne bilene etter behov. Det skal være et alternativ for dem som ikke trenger bil i det daglige, sier markedssjefen.

En ny og populær bydel

I Nydalen i Oslo bygges det nesten 1000 leiligheter i de to prosjektene Nydalen kvarter og Solsiden, som ligger bare et par steinkast fra hverandre. I Nydalen kvarter får du hvitevarer på kjøkkenet med på kjøpet, men det viktigste salgsargumentet er kanskje at du får to balkonger, en for morgensol og en for ettermiddagssol. Ifølge mekler Erik Larosi i Ring Eiendomsmegling er det solgt 240 av 400 leiligheter siden lanseringen i september.

Hos naboen, Solsiden, er det solgt like mange leiligheter av totalt 440 leiligheter, siden salget startet i oktober.

Litt tregere marked

-  Vi satser på høy standard på bad og kjøkken for å nå potensielle kjøpere. Fin og spesiell innredning, med glassfronter og downlights på kjøkken og bad. Hvitevarer er integrert og følger med leilighetene, sier statsautorisert eiendomsmekler i Foss og Co eiendomsmegling, Tonje Marie Haugbro. De selger leiligheter i boligprosjektet Pilestredet Park i Oslo. Av totalt 138 leiligheter er nå 110 solgt på under ett år.

-  Vi syns standarden er viktigere enn at kjøper får tilleggsgoder som for eksempel en flatskjerm-tv med på kjøpet, sier Haugbro.

STILIG DO: Boligprosjektet Waldemars hage ved Grünerløkka reklamerer med vegghengte klosetter.
GRØNN TAKTERRASSE: I prosjektet Nedre Ila i Trondheim blir det ferdig beplantet, plenlagt og møblert takterrasse