Lokker med drømmeferie i diktaturstat

Den norske turoperatøren Wikstrøm Reiser lokker norske pakketurister med drømmeferie i Burma, en av verdens verste diktaturstater. NRK har bidratt til å reklamere for turene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin siste katalog tilbyr Wikstrøm Reiser åtte dagers rundreise i «Østens vakreste land», som de betegner som «en kulturhistorisk perle». Lokalbefolkningen omtales som «positive og imøtekommende», og turoperatøren slår fast at «mange tilreisende har latt seg imponere av burmesernes vakre land og lynne».

At de militære i Burma har styrt landet med jernhånd siden 1962, og i 1988 knuste demokratibevegelsen og kastet fredsprisvinner Aung San Suu Kyi i husarrest, nevnes ikke med ett ord, verken i den fargerike katalogen «Wikstrøms verden 2000/2001» eller turoperatørens presentasjon på internett. NRK P1s populære reiseprogram «God Tur» bidro også nylig til å reklamere for Wikstrøms Burma-reiser.

Både fredsprisvinner Aung San Suu Kyi og norske myndigheter har gjentatte ganger oppfordret turister og turoperatører til å sky diktaturstaten.

(NTB)