Lokker med fyll og fest

Hotellet Tsokkos Holiday, der den 16 år gamle svenske jenta ble funnet bevisstløs, er av turoperatøren Ving merket som et sted for deg som vil feste hele natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tatt for gruppevoldtekt

Badestedet Ayia Napa er et meget populært feriemål for skandinaver. Turoperatøren Ving alene har 5500 skandinaver på Kypros for øyeblikket. Av dem er 2000 norske. I løpet av høstsesongen regner Ving med 20000 skandinaviske feriegjester på Ayia Napa.

I Ving-brosjyren markedsføres hotellet med Max-stempelet, og teksten «ferien for deg som heller hviler når du kommer hjem» og «Velger du å bo her, må du være innstilt på å ha det kult og bo der allting skjer».

Ayia Napa er som et mekka for festhungrige skandinaviske ungdommer. Hotellet der de tre nordmennene ble pågrepet er kjent som et skikkelig partysted.

Ungdomssted

- Tsokkos Holiday er et sted for festglade ungdommer. Hotellet er atskilt fra familiehotellene, nettopp fordi det skal være mulig å feste til langt på natt, sier administrerende direktør Petter Asperud i Ving til Dagbladet.

Han sier at selskapet ser svært alvorlig på den tragiske hendelsen i Kypros.

- Midt på sommeren er Ayia Napa et ungdomssted. Ungdommer har et annet volumnivå, og de ønsker å feste til langt på natt. Samtidig er det selvstendige mennesker som reiseselskapet ikke kan ta direkte ansvar for, sier Asperud.

- Men synes du ikke at Ving går litt langt når de oppfordrer ungdom til å feste hele natta?

- Festingen er vel mer et utrykk for ungdomskulturen. Jeg synes ikke at vi bruker dette som et sterkt virkemiddel i vår markedsføring, sier Asperud.

Sørpe full

Dagbladet er kjent med ulike arrangementer på Ayia Napa der hensikten rett og slett er å drikke seg sørpe full.

Flere av reiseselskapene arrangerer barrunder der rabatten øker etter hvert som du skyller ned nye drinker. På flere av utestedene kan du drikke så mye du orker for en fast sum.

- Jeg kjenner ikke til at vi arrangerer slike turer for øyeblikket. Tidligere har vi fått veldig negative tilbakemeldinger på slik turer, og jeg tror derfor at vi har kuttet det ut, sier Asperud.

Dette er ikke den første episoden som ryster Ayia Napa denne sommeren.

I dag ble også en 28 år gammel britisk turist varetektsfengslet etter å ha slått ned en kokk på et utested. Kokken fikk varige hjerneskader etter ulykken.