Lokker med gebyrfri betaling

I dag lanserer bonuskjeden Domino sitt eget bankkort i Vestfold. Alle som bruker Dominos bankkort slipper gebyr på kjøp av varer i butikker tilknyttet Domino-kortet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbrukerrådet frykter at et tettere samarbeid mellom store banker og store kjeder skal rive grunnen under dagens universelle betalingssystemer.

- I utgangspunktet synes vi ikke lanseringen av det nye bankkortet er noe dramatisk - fordi dette er et samarbeid mellom Storebrand bank og Domino. Likevel vil vi følge utviklingen nøye, sier avdelingsdirektør Erik Selgård i Forbrukerrådet til Dagbladet.

Alle bankkort

Overfor forbrukermyndighetene har Dominokjeden framholdt at alle typer bankkort fortsatt vil bli akseptert i butikkene som er tilknyttet bonuskjeden Domino.

Dominokortet gir folk bonus ved kjøp hos Rimi, ICA, Statoil, Cubus, Dressmann, Maxbo, Expert, Bohus, Tybring-Gjedde, Spar Mat, Mekka og Telenor Mobil.

- Alle som ønsker Dominos bankkort må opprette egen konto i Storebrand bank, sier Selgård.

Gunstige vilkår

Likevel blir det forskjell på dem med bonusbankkortet og de andre. De som har Dominos eget bankkort kan handle uten gebyr, og vil få tilbud om kreditt på gunstige vilkår.

På bankkortet vil innehaveren samle bonuspoeng, og man kan få Visa-tilknytning på det. Dermed kan det bli mulig for kunder med det spesielle bonusbankkortet å samle poeng ved kjøp i utlandet.

Ledelsen i Domino-Norge vil ikke kommentere introduksjonen av det nye bankkortet, og viser til at det først skal lanseres i dag for Domino-kundene i Vestfold.

Seinere vil tilbudet gjelde for hele landet.