Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lokker med godter

Statsråd Victor Norman åpner pengesekken for å lokke ansatte i åtte statlige tilsyn ut av Oslo og for å hjelpe dem som ikke vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Høyere lønn
  • Gratis barnehage
  • Støtte til boligkjøp
  • Penger til telefon
  • Gratis reiser

Bonusordninger - Vi ønsker med dette å dempe usikkerheten blant de ansatte i tilsynene som skal flyttes, og vise at staten tar sin personalpolitikk alvorlig, sier arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman.

Motstanden mot flytting er stor blant de ansatte, og Norman håper lokkemidlene skal få folk til å flytte.

- Men pakken skal ikke primært overbevise de ansatte, men gi opplevelse av en god behandling underveis, sier han.

Solid godtepose


Vedtar Stortinget regjeringens plan om å flytte åtte statlige tilsyn ut av Oslo, må 900 ansatte flytte eller finne seg nye jobber.

Her er godene som skal lokke ansatte til å flytte: 40000 kroner til kjøp av ny bolig og en økning i rammen for boliglån på 500000 fra Statens Pensjonskasse. Forutsetningen er to års bindingstid.Gratis reise på statens satser for å se på boliger. Velferdspermisjon ved visningsreiser.Gratis barnehage i inntil ett år for dem som flytter.Dekning av økte telefonutgifter i inntil ett år.Økt lønn til nøkkelpersonell.Forskudd på fire måneders lønn.Tre gratis reiser i kvartalet for ansatte som ikke flytter, men pendler til den nye arbeidsstedet.Full lønn i inntil tre år for etterutdanning i spesielle tilfeller.Bonusordninger for nøkkelpersonell.

Halv million til hver


Tilbudspakken retter seg også mot dem som ikke vil flytte, og som dermed må finne seg nytt arbeid.

De skal få individuelle karriereplaner, hjelp til å finne ny jobb, studiestøtte på to tredels lønn i inntil tre år eller sluttvederlag.

Godteposen skal betales gjennom pengene som skal settes av til flytteprosessen. Disse er beregnet til en halv million per ansatt. I sum blir det 450 millioner kroner.

- Flyttepengene stilles til disposisjon for tilsynene, som skal bruke dem til å skreddersy tilbud til sine ansatte, sier Norman.

ÅPNER GODTEPOSEN: Hver ansatt i tilsynene som skal flyttes, får goder for 500000 hver. Det koster felleskassa nesten en halv milliard kroner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling