Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lokker med gratis barnehager

BODØ (NTB): Billige eller gratis barnehageplasser til forsvarsansatte, på Salten-kommunenes regning. Det er forsvarets i Nord-Norges oppskrift for å beholde mannskaper, melder Nordlands Framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Forslaget vil sikkert skape misunnelse, men det får heller være. Nå må også lokalsamfunnene trå til i kampen for å beholde Forsvaret i Nord-Norge, sier Øverstkommanderende i Nord-Norge (ØKN), Einar Skorgen.

Skorgen mener kommunene i altfor stor grad forventer at Forsvaret selv sørger for sin tilstedeværelse.

- Det er ikke lenger slik at vi bestemmer over hvor befalet skal jobbe. Hvis de ikke trives eller finner seg til rette, begynner de å pendle sørover, søker på jobber i Sør-Norge eller rett og slett slutter. Da har også de lokale myndighetene sterk interesse av å trå til for å snu utviklingen, sier han.

Sivilt bidrag

Skorgen skal mandag møte Bodø-ordfører Oddleif Olavsen og representanter for Nordland fylkeskommune, blant annet for å diskutere hva de sivile kan bidra med for å legge forholdene til rette for Forsvaret. Da vil en ordning med gratis eller billige barnehageplasser helt klart bli diskutert, sier Skorgen.

Bodø-ordfører Oddleif Olavsen sier han vil komme med noen forslag selv når han møter forsvarsledelsen i Nord-Norge på mandag, men vil ventet til møtet med å røpe dem.

- De er ikke nødvendigvis i samme gaten som Skorgens, men de har det samme målet. Jeg er sterkt bekymret for framtiden til FKN Reitan - det bør hele Bodø-samfunnet være. Derfor er jeg innstilt på at kommunen skal gjøre det den kan for å støtte opp om hovedkvarteret, sier han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!