Inspirert av Skandiabanken. Hvis du gjør meglerjobben selv så skal du heller ikke betale. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg.
Inspirert av Skandiabanken. Hvis du gjør meglerjobben selv så skal du heller ikke betale. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg.Vis mer

Lokker med gratis eiendomsmegling

Gründer John Malm Nordgaard ønsker å bli eiendomsmeglingens svar på Skandiabanken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mens en rekke finansmenn i Oslo pøser penger inn i nettmegleren Propr har John Malm Nordgaard i Bergen utviklet og lansert en nærmest identisk tjeneste med egne midler. MegleSelv er navnet på tjenesten, skriver Finansavisen torsdag.

Priskutt

Og mens Propr tar 35.000 kroner for jobben kan man i teorien få solgt boligen gratis gjennom MegleSelv. Normalt trenger du imidlertid markedsføring og oppgjør, og da blir prisen 10.000.

- Vi tilbyr programvaren vår gratis slik at man i prinsippet kan slippe unna gratis hvis man gjør jobben helt selv. Vår fortjeneste ligger i at vi fremforhandler rabattavtaler med takstmenn, fotografer, boligstylister og oppgjørsadvokater der vi deler rabatten med kunden, sier John Malm Nordgaard til Finansavisen.

Har solgt tre eiendommer

Den første eiendommen ble lagt ut på tjenesten allerede den 3. mai og den 15. august lanserte han tjenesten i full skala som en helautomatisert løsning der selgeren kan gjøre alt selv i en digital løsning og selv bestemmer hvilke tilleggstjenester han vil betale for. Foreløpig er det solgt tre eiendommer – én i Nord-Norge og to i Bergen.

Full pakke med takst, foto, prospekt og oppgjør koster kundene rundt 20.000 kroner, hvilket er noe under de 35.000 som Propr tar for sitt produkt.

Vil gjøre eiendomsmegling billigere

Nordgaard er IT-mann med bakgrunn fra konsulentselskapet som i 1999 fikk jobben å lage Skandiabankens system i Norge.

- Den gang kostet det 25 kroner å betale en regning i banken. Jeg ser på MegleSelv på samme måte som jeg så på Skandiabanken. I likhet med banktjenester kan også eiendomsmegling gjøres billigere, sier Nordgaard til Finansavisen.

Han har alliert seg med advokat og eiendomsmegler Truls Lea for kvalitetssikring av tjenesten og som tilbyder av oppgjørsfunksjonen. MegleSelv er utviklet gjennom selskapet Estatian som har brødrene John og Tore Malm Norgaard som eiere sammen med Aslak Helgesen.

Andre økonominyheter:
«Ukjent» nordmann god for 20 milliarder kroner
Fikk nøkkelen i juni og solgte etter få uker: Gevinst 1,6 millioner