Lokker med Syden

- Still på repetisjonsøvelse i vinter og ta med kona til Syden etterpå - på vår bekostning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette er gulrota som skal få flere rep-soldater i Trøndelag og Møre og Romsdal til å stille på vinterens store NATO-øvelse «Battle Griffin».

- Vi er nødt til å tenke i nye baner og påskjønne dem som møter. Det er ikke alltid like populært blant «sure» ektefeller at mannen stikker av fra bleieskift hjemme i en uke eller to, sier major Svein-Erling Smolan ved Vernepliktsverket i Trondheim.

Bare én tur

Han har sendt ut 9000 innkallelser, men har bare én sydentur for to personer som skal trekkes blant dem som deltar på vinterens øvelse. Dermed er sjansen til å slappe av under stekende sydensol etter liksom-krigen, forsvinnende liten.

- Vi skulle så gjerne gitt dem som gjør sin borgerplikt mer igjen for innsatsen. Men vi har ikke penger til mer, sier majoren. Imidlertid ser det ut til at gulrota har en virkning.

- Tidligere har vi måttet kalle inn opptil 50 prosent flere enn det antallet vi må stille med. Nå ligger vi an til å klare oss med 40 prosent ekstra, sier Smolan. Han mener at større smidighet ved innkallingen også bidrar til å øke frammøteprosenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer