Lokker og truer

- Ledere som oppnår sine mål, skal belønnes. De som ikke oppnår fastsatte mål, kan få sluttvederlag. Men vi skal ikke etterape fallskjermkulturen i privat sektor, sier statsråd Jørgen Kosmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jens Stoltenberg kaller arbeids- og administrasjonsminister Kosmo sin «fornyelsesminister»: Han skal reformere og fornye offentlig sektor med sine 700000 ansatte.

Med pisk og gulrot skal ledere i offentlig sektor ansvarliggjøres.

- Lederne må inngå kontrakter for sine ansvarsområder, og belønningen skal gis i form av at effektive områder får større ressurser til disposisjon, sier Kosmo. Han understreker at det er buntevis med gulrøtter som skal gi motivasjon til alle ansatte i offentlig sektor:

  • Meningsfullt arbeid, fornøyde brukere, mer fleksible arbeidsplasser, ansvarliggjøring, lederutvikling, mindre detaljstyring og kompetanseutvikling.

- Vi inviterer de ansatte til et fornyelsesprosjekt hvor gevinsten blir gitt til brukerne. Vi oppnår ingenting dersom ikke de ansatte deltar aktivt.

Samarbeid med de ansatte betyr samarbeid med Ap-regjeringens allierte i LO og Norsk Kommuneforbund, et forbund som er beskyldt for å beskytte sine medlemmer på bekostning av oss andre.

- Vi, Kommuneforbundet og de ansatte i offentlig sektor er allerede enige om målet: Bedre tjenester for brukerne.

- Når kan vi se resultater?

- I morra, håper jeg. Da håper jeg diskusjonen er i gang på kontorer, i kantina og møterom: Hvordan kan vi bidra? Hva kan vi foreslå?

Det vil ta tid, og det krever fornyelse. Men noen konkrete reformer vil komme raskt, for detaljstyringen som i dag svinebinder kommunene, må opphøre.

- Stortinget og sentrale myndigheter må vise at de er villig til å avgi makt, og overlate gjennomføringen av vedtatte tiltak til lokale myndigheter slik at de tilpasses brukerne der de er.