Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lokker til seg pus

Dyrevernsnemda advarer mot ustabil katteelsker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne lurer til seg katter, selv om hun ikke har lov til å ha dyr. Dyrevernsnemnda advarer nå mot henne, skriver Drammens Tidende.

- Dette er blitt et betydelig problem for oss. Jeg har vært i tvil om hvordan vi skal takle saken, men av hensyn til dyrene og med det omfang denne saken har fått, føler jeg det riktig å gå ut med en advarsel, sier Aud Vogt Johansen til avisa.

Hun er leder for Dyrevernsnemnda i Drammensregionen, som omfatter Nedre Eiker, Drammen, Lier, Røyken og Hurum.

Ustabil

Problemet er en kvinne i Asker som de siste månedene har skaffet seg et ukjent antall katter som hun kvitter seg med etter få dager. Kvinnen svarer på annonser i Drammens Tidende om katter som gis bort. Hun har ikke bil, slik at hun ber katteeieren frakte katten hjem til seg. To-tre dager senere ringer kvinnen til dyrevernsnemnda eller Dyrebeskyttelsen og ber dem hente katten. Hvis det ikke skjer, truer hun med å kaste ut katten. Kvinnen har psykiske problemer. Hennes hjelpeverge har ringt rundt for å gjøre oppmerksom på at kvinnen ikke må få overta husdyr.

Stort antall

- Jeg vet ikke hvor mange katter kvinnen har klart å skaffe seg på denne måten. Men det er helt klart at hun har ringt på et stort antall katteannonser i Drammens Tidende. Jeg har selv fått flere telefoner fra henne når jeg har annonsert etter nye hjem til katter, og jeg har fått henvendelse fra en rekke katteeiere som er blitt mistenksome etter å ha fått telefon fra henne, sier Aud Vogt Johansen.

- Jeg vet også at Dyrebeskyttelsen i Drammen og omegn har vært hjemme hos henne minst en gang, for å hente en katt hun har truet med å kaste ut, sier hun.

HJEMLØSE: Ikke alle hjemløse katter får det bedre hos folk som henter dem. Foto: Bjørn Langsem
HJEMLØSE: Ikke alle hjemløse katter får det bedre hos folk som henter dem. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- På vårt møte i neste uke kommer vi til å vedta at denne kvinnen ikke skal ha rett til å ha dyr, sier leder for Dyrevernsnemnda i Oslo, Asker og Bærum, Liv Skrede til Drammens Tidende.

Den katteinteresserte Asker-kvinnen som dyrevernsnemnda advarer mot, kan gjenkjennes ved at hun har en helt spesiell måte å snakke på.

<B>KOSEPUS:</B> Mange katter venter på et nytt, trygt hjem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!