Lokkes til sexhelvete

TEPLICE i Tsjekkia (Dagbladet): På hovedgata inn til den tsjekkiske grensebyen Teplice kommer prostituerte kvinner fra østeuropeiske land for å tjene penger. Mange av jentene sendes videre til Nord-Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste åra er mange av jentene blitt lokket til et liv bestående av mishandling og fornedrelser i vesteuropeiske land.

Adela (24) og Ingrid (25) forteller at de kjenner mange jenter som har reist over grensa til Tyskland for å få bedre betalt for tjenestene de tilbyr.

- Det er bra å jobbe her i Teplice så nær grensa. Da er muligheten større for å komme vestover, men vi merker også en dårlig side ved tyskerne.

- Når de besøker oss her i baren, forsøker de å prute på prisene, til tross for at de må betale flere ganger så mye for jentene de kjøper på den andre siden av grensa, sier Adela. Hun er sigøyner fra Tsjekkia.

Ingrid er fra Slovakia og forteller at de jobber sammen med andre jenter fra Russland og Hviterussland.

Besøkende som ønsker mer enn en kopp kaffe kan bli med til et bakrom der ei seng er oppredd og klar for det meste.

Drar vestover

Horene står langs veien, delvis inne i skogen og i små hus. Med korte skjørt og ivrige vink forsøker de å få nye kunder.

Busser fra Vesten kommer kjørende forbi, noen personbiler stopper opp og menn forsvinner inn for å kjøpe sex.

En drosjesjåfør som kjører oss over grensa fra Zinnwald i Tyskland til Teplice i Tsjekkia sier han har registrert at de mest attraktive horene har reist vestover.

Nye ofre

Politiet i Sverige har avslørt en liga som siden midten av 1990-tallet har kjørt i skytteltrafikk fra Øst-Europa til Nord-Europa.

Mennene som har organisert ligaen, utnyttet jentene i uker eller måneder før de sendte dem tilbake like blakke som de var da de ble plukket opp i Teplice.

Men i den tsjekkiske grensebyen kommer det stadig nye jenter for å tjene penger.

Tvunget av nød og med en god porsjon naivitet, biter de på agnet om store fortjenester og muligheter for et nytt og bedre liv på den andre siden av grensa.

NYE JENTER: Stadig nye jenter kommer til grensebyen. Svensk politi avslørte en liga som solgte jenter i stor stil til Nord-Europa. Etter at jentene var utnyttet ble de sendt tilbake til Teplice like blakke som de forlot byen.