Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lokket deprimerte, unge mennesker til å begå selvmord

William Melchert-Dinkel utga seg for å være kvinnelig sykepleier med ekspertkunnskap om effektive selvmordsmetoder.

«Selvmordsnarkoman»: William Melchert-Dinkel. Foto: AP Photo/Robb Long/Scanpix
«Selvmordsnarkoman»: William Melchert-Dinkel. Foto: AP Photo/Robb Long/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den amerikanske sykepleieren William Melchert-Dinkel (47) anklages for å besøke selvmordsnettsteder med en hensikt: å lokke sterkt deprimerte mennesker til å ta sitt eget liv.

Det mener politiet i Minesota.

Melchert-Dinkel utga seg ifølge nyhetsbyrået UPI for å være en ung kvinnelig sykepleier, og fortalte folk at hans profesjonelle erfaring ga ham ekspertkunnskap om de mest effektive måtene å begå selvmord på.  

Nyhetsbyrået Associated Press (AP) skriver at 47-åringen ga unge mennesker trinn-for-trinn-instruksjoner om hvordan de kunne ta sitt eget liv, samtidig som han lot som at han brydde seg om dem via chat på internett.

«Selvmords- narkoman»
Amerikanske medier skriver at den 47 år gamle sykepleieren fra Minnesota i USA hadde en fetisj for selvmord. Han har erkjent at han er en «selvmordsnarkoman» - noe som vil si at han får et kick når andre mennesker begår selvmord.

Politiet har ennå ikke siktet mannen, men etterforsker nå to selvmord som myndighetene mener er et resultat av 47-åringens aktiviteter. Det er selvmordene til britiske Mark Drybrough (32) og kanadaiske Nadia Kajouji (18) som nå etterforskes.  

TOK SITT EGET LIV: Ifølge politiet lokket  47-åringen Nadia Kajouji til å ta sitt eget liv. Foto: AP Photo/Scanpix
TOK SITT EGET LIV: Ifølge politiet lokket 47-åringen Nadia Kajouji til å ta sitt eget liv. Foto: AP Photo/Scanpix Vis mer

Ifølge ABC News har minst fem mennesker forsøkt å ta sitt eget liv som følge av Melchert Dinkels handlinger.

Kan slippe unna
Hans syke lidenskap ble avslørt av en antiselvmordsaktivist. Ifølge juridiske eksperter AP har snakket med, kan det bli vanskelig å få ham dømt for en domstol, siden han selv ikke direkte har assistert dem ved selvmordene.

Om mannen blir dømt i Minnesota, kan fetisjen sørge for at han havner bak murene i 15 år.

BEGIKK SELVMORD: Mark Drybrough. Foto: AP Photo/Scanpix
BEGIKK SELVMORD: Mark Drybrough. Foto: AP Photo/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling