Lokket fylliker med lettøl

Bærumsordfører Odd Reinsholt (H) vedgår å ha lokket en gjeng uteliggere med Clausthaler for å få de vekk fra kommunens representasjonspark. Det slo feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fyll, dop, søppel og spy. Slik oppsummerer Asker og Bærums Budstikke forholdene i Rådhusparken, Bærums viktigste representasjonspark. Fylliker og narkomane har tatt fullstendig over parken, og flasker, sneiper, søppel og urin fyller blomsterbedene. Kommunens gartnere har fått så umulige arbeidsforhold at hovedverneombudet har måttet gripe inn.

21. august tok ordfører Odd Reinsfelt grep. Han vandret ned i parken og ba den faste gjengen flytte seg til Rullebukta et lite stykke unna. Der ventet en «overraskelse». Øyenvitner forteller at ordføreren fortalte personer utenfor Rådhuset at overraskelsen var øl.

- Nei, jeg har ikke lovet dem øl. Da de sa en halv en, sa jeg at det ikke gikk an. Men det går aldeles utmerket med en Clausthaler, innrømmer ordføreren overfor lokalavisa.

Fikk ikke øl

Men de uønskede parkgjestene ventet hele dagen i Rullebuka uten å få hverken Clausthaler eller mer ekte vare.

- Ordføreren kom ikke med noen overraskelse. Han holdt ikke ord, sier en av de skuffede parkvandrerne til Budstikka.

Ordføreren mener han ikke har brutt noe løfte.

- Overraskelsen skulle vise seg om de følger oppfordringen og holder seg i Rullebukta. Hvis de holder seg der nede over tid. Jeg har holdt ord.

Lei av å bli jaget

De faste gjestene i parken er lei av å bli jaget fra sted til sted.

- Vi sitter bare her og koser oss. Vi har et alkoholproblem og rydder opp etter oss, sier en til Budstikka. Han mener det er de narkomane som er problemet.

Kommunen jobber nå med å finne et sted der forholdene kan legges til rette for parkbrukerne som ikke er ønsket i representasjonsparken.

HÅPET ER LYSEBRUNT: Bærumsordfører Odd Reinsfelt ville rydde parken for alkoholikere, og lokket med lettøl. Han har så langt ikke lyktes.