Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lokket kynisk barn og unge til sex

Eks-toppleder dømt til fire års fengsel for overgrep mot flere unge gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forretningsmannen (52) fra Østlandet har nå fått en knusende dom i Oslo tingrett.

Retten mener «tiltaltes virksomhet kjennetegnes ved at han over lang tid systematisk har søkt etter barn og unge - hovedsakelig gutter - som han på en kynisk måte har fått lokket til å ha sex med seg, mot betaling eller uten betaling.»

Retten konkluderer med at han ikke har latt seg stoppe av reiser over hele landet, for å nå sine mål om å ha sex med ungdommer han traff på Internett.

- Planmessig utnyttelse

52-åringen er av Oslo tingrett dømt til fire års fengsel, hvorav ett år gjøres betinget, for:

Ett tilfelle av seksuell omgang med barn under 14 år. Retten slår fast at han hadde samleie med en gutt som var 13 år og 11 måneder. Den tidligere topplederen forklarte i retten at han ikke ba om legitimasjon før de hadde sex.

Seks tilfeller, med fem forskjellige gutter, av seksuell omgang med barn under 16 år. Guttene var fra 14 år og tre måneder til 15 år og ni måneder.

21 tilfeller, med seks gutter og ei jente, for mot vederlag å ha hatt seksuell omgang eller handling med en person under 18 år. I skjerpende retning legger retten vekt på at «det dreier seg om en planmessig utnyttelse av unge menneskers - ofte uoverveide - ulike behov for å skaffe seg såkalte "lette penger".»

DØMT: Den tidligere topplederen er nå dømt til fire års fengsel, hvor av ett år er betinget. Han er dømt for seksuell omgang av ulikt omfang med 11 gutter og ei jente i alderen 13 til 18 år.
DØMT: Den tidligere topplederen er nå dømt til fire års fengsel, hvor av ett år er betinget. Han er dømt for seksuell omgang av ulikt omfang med 11 gutter og ei jente i alderen 13 til 18 år. Vis mer

I alt er han dømt for å ha hatt sex med 11 unge gutter og ei ung jente hele 28 ganger. Dette har ifølge dommen skjedd flere steder i landet i en tidsperiode over flere år.

Kunne vært større

Den idrettsengasjerte lederen kom hovedsakelig i kontakt med ofrene gjennom Internett-stedet Gaysir og et par andre steder på nettet.

Tiltalte og fornærmede utvekslet telefonnumre, avtalte møte og har så hatt sex. Forretningsmannen har i det vesentlige erkjent de seksuelle handlingene, men i retten hevdet han at flere av forholdene skjedde seinere enn det som står i tiltalen.

Saken startet da ei ung jente anmeldte mannen for overgrep. Politiet beslagla 52-åringens mobiler, der det sto 447 navn. Av disse klarte politiet å identifisere 224 personer, og etter en stund satt de igjen med et 90-talls navn.

Av disse var en del forhold foreldet.

I tillegg har 52-åringen fortalt politiet om en rekke ungdommer han har hatt sex med, men etter at politiet har konfrontert ungdommene med mannens forklaringer, har flere nektet for å ha hatt sex med ham.

Saken kunne altså vært mye større.

- Det finnes flere fornærmede som ikke ønsker å snakke med politiet. Disse forholdene er ikke er tatt med i tiltalen. Det er også mange fornærmede vi ikke har klart å spore opp, har politiadvokat Cecilie Gulnes ved Oslo politidistrikt sagt til Dagbladet.

Frifunnet

52-åringen er i Oslo tingrett også dømt til å betale 75 000 kroner i oppreisning til ett av ofrene, 40 000 til to, 25 000 til en og 15 000 til en annen.

Han er i tingretten frifunnet for to tilfeller med seksuell omgang med barn under 16 år.

Han er også frifunnet for krenkende eller uanstendig atferd mot en ung gutt.

OFFER: En nå 20 år gammel mann fra Trondheim solgte seg til mannen som er dømt for å ha kjøpt sex av unge gutter, og for flere overgrep mot barn under 16 år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media