Venezuela

Lokket med «premie» hvis folk stemte på ham. Nå er «diktatoren» gjenvalgt

Nicolás Maduro er gjenvalgt som Venezuelas president.

GJENVALGT: Nicolás Maduro ble i natt gjenvalgt som president av Venezuela, men det var svært få som hadde karret seg til stemmelokalene sammenliknet med forrige valg. Foto: NTB scanpix
GJENVALGT: Nicolás Maduro ble i natt gjenvalgt som president av Venezuela, men det var svært få som hadde karret seg til stemmelokalene sammenliknet med forrige valg. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Venezuelas president Nicolás Maduro ble natt til mandag gjenvalgt til en ny periode, ifølge valgkommisjonen i landet.

Maduro stikker av med seieren etter et lavt oppmøte sammenlignet med forrige valg, skal vi tro kilden i valgkommisjonen til Reuters.

Først ble det meldt om at oppmøtet var på 32,3 prosent, men de siste tallene viser 46,1 prosent av de stemmeberettigede møtte opp. Ved forrige presidentvalg i 2015 var oppmøtet 80 prosent.

Landet, som de siste åra har vært dypt preget av økonomisk krise, matmangel og politisk uro, fikk på forhånd beskjed av EU, USA og 14 søramerikanske land at valget har manglende demokratisk garanti.

- Stemmer ikke

Blant befolkningen var det på forhånd en lunket stemning rundt valget. En kvinne nyhetsbyrået Reuters har snakket med før valglokalene stengte forteller at hun ikke ser vitsen i å stemme.

- Jeg stemmer ikke. Hva er poenget med å stemme når vi uansett vet resultatet? Jeg foretrekker å komme hit for å hente vann enn å kaste bort tida mi, sier Raúl Sanchez, som fyller en kanne nordvest for byen Punto Fijo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer