Lokket pleiere til å skifte bleier på seg

Utstyrt med en falsk legeattest har en mann fått skiftet bleier ved to pleieinstitusjoner i Nord-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både Barduheimen alders- og sykehjem i Troms og Elias Minne Bo og Rehabiliteringssenter i Nordland har ifølge Nordlys blitt oppsøkt av «bleiemannen».

På Barduheimen dukket mannen i 30-åra opp med en ryggsekk full av bleier og en legeattest som viste at han måtte ha hjelp til å skifte bleier. Da de ansatte begynte å stusse over oppførselen i ettertid, viste det seg at legeattesten var hjemmelaget.

På fire

I Bjerkvik klaget mannen over en vond arm og fikk to ganger hjelp med bleieskift i fjor høst.

- Han stilte seg opp på alle fire på badet og styrte bare verre. Andre gangen han var her ville han være alene på badet med en av de ansatte, men hun nektet. Dette var meget ubehagelig, sier enhetsleder Øystein Flygel til Nordlys.

Ansatte reagerte og noterte seg mannens bilnummer. Flygel kontaktet bleiemannen og ba ham holde seg unna, noe han hittil har gjort. Saken ble ikke anmeldt, men politiet er informert om saken, og andre pleieinstitusjoner har blitt advart mot mannens spesielle virksomhet.

Ikke etterforskning

Politioverbetjent Katrine Gimnes ved Målselv lensmannskontor sier en jurist har vurdert saken og kommet fram til at det ikke er noe umiddelbart ulovlig i mannens oppførsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer