Grottedrapene på Tenerife:

- Lokket til grotta med gaver

En tysk mann som mistenkes for å ha drept sin egen sønn og hans mor tidligere denne uka, skal ha lokket familien til åstedet med lovnad om påskegaver.

En far er mistenkt for å drept sin ti år gamle sønn og hans mor i ei grotte på Tenerife. Hele familien er tyske statsborgere. FOTO: AP / NTB Scanpix
En far er mistenkt for å drept sin ti år gamle sønn og hans mor i ei grotte på Tenerife. Hele familien er tyske statsborgere. FOTO: AP / NTB ScanpixVis mer

Tirsdag ble en sju år gammel tysk gutt funnet alene av turgåere ved byen Adeje på ferieøya Tenerife. Gutten forklarte at hans egen far hadde utøvd vold mot hans mor og ti år gamle bror i en grotte ved Adeje.

Som følge av guttens forklaring ble det satt i gang en storstilt leteaksjon, og onsdag ettermiddag bekreftet spansk politi at de hadde funnet en kvinne og en gutt drept i en grotte.

De bekreftet også at guttenes far, også tysk statsborger, ble pågrepet i sin egen leilighet. Han skal ha nektet å forklare seg om hvor familien befant seg.

SPERRET AV: Veien som leder til grottene hvor den tyske kvinnen og hennes sønn ble funnet drept, var sperret av onsdag. FOTO: Andres Gutierrez / AP / NTB Scanpix
SPERRET AV: Veien som leder til grottene hvor den tyske kvinnen og hennes sønn ble funnet drept, var sperret av onsdag. FOTO: Andres Gutierrez / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Lokket med gaver

Tidligere har politiet bekreftet opplysninger om at gutten forklarte seg om hendelsen gjennom en tolk. Gutten skal blant annet ha forklart at han hadde sett store mengder blod etter at faren angivelig angrep mora og broren hans, før han klarte å rømme.

Nå forteller en nederlandsk kvinne til spanske El Pais at hun var tolken som ble brukt i prosessen, og oppgir hittil ukjente detaljer rundt guttens forklaring.

Mora og faren skal ha vært separert. Faren skal ha hatt fast bostedsadresse i Adeje, og familien skal ha vært på påskeferie da drapene fant sted. Faren skal ha leid en bil og forberedt en piknik for familien, melder The Telegraph.

- Det hele virket veldig hyggelig, men så lurte faren dem. Han fortalte dem at han hadde gjemt påskegaver i en nærliggende grotte, sier kvinnen som omtales som Annelies B.

Før gutten ble funnet av turgåerne, skal han ha unngått veier og gjemt seg i busker for å forhindre at han ble funnet av faren, har han forklart.

VARETEKT: Den tyske mannen ble pågrepet i sin egen leilighet, og sitter nå i varetekt. FOTO: AP / NTB Scanpix
VARETEKT: Den tyske mannen ble pågrepet i sin egen leilighet, og sitter nå i varetekt. FOTO: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Planlagt

Politiet har bekreftet at de to avdøde bar preg av å ha blitt utsatt for vold da de ble funnet. Fredag fortalte en representant for de lokale myndighetene på Kanariøyene, Juan Salvador León, til nyhetsbyrået EFE at ofrene hadde blitt slått med stein.

- Jeg er sikker på at dette var planlagt, uttalte León.

Mistanken om at drapene var planlagt, støttes av ordfører José Miguel Rodríguez Fraga.

- Vi har fått indikasjoner på at den mistenkte hadde planlagt drapene veldig godt. Og hadde det ikke vært for den lille gutten, så ville vi kanskje ikke ha funnet ut av det på lang tid, uttalte Fraga tidligere denne uka, ifølge BBC.

Ikke informert

Det har vært forvirring rundt guttens alder, ettersom politiet fortsatt ikke har funnet guttens offisielle ID-papirer. Den nederlandske tolken uttaler imidlertid at han er sju år, ikke seks eller fem, som tidligere har blitt meldt av flere medier.

Da tolken møtte gutten på torsdag, hadde han ikke blitt informert om at mora og broren er død, ifølge tolken.

- Han vet ikke at mora og broren er erklært døde. Han hadde to biter med godteri og sa: «Den ene er til meg, og den andre sparer jeg til broren min», skal han ha sagt til tolken da hun møtte ham på en statlig institusjon torsdag.

- Rasende

De brutale drapene har skapt politisk debatt i Spania. Like etter at drapene ble kjent, skrev visestatsminister Carmen Calvo at hele 18 kvinner har blitt drept av partnere eller ekspartnere hittil i år.

Siden spanske myndigheter begynte å føre statistikk over partnerdrap i 2003, har nærmere 1000 kvinner blitt drept.

- Jeg er trist og rasende etter de brutale drapene på en mor og hennes sønn i Adeje. Vi må få en slutt på partnerdrap, skrev Calvo på Twitter.