+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik lurte 41-åringen jentene:

- Lokket unge jenter med penger, klær, alkohol og sigaretter

Mannen skal ha kontaktet norske jenter ned i 11-års alderen og kjøpt nettovergrep mot barn på fire år. Over 50 jenter er identifisert. Politiet frykter det er langt flere.

PRESSEKONFERANSE: Politiadvokat Marianne Høyer (t.v.) og etterforskningsleder Cathrine Walberg Martinsen.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: Politiadvokat Marianne Høyer (t.v.) og etterforskningsleder Cathrine Walberg Martinsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

- Siktede har utgitt seg for å være en gutt i en annen alder enn han er. Han har brukt forskjellige bilder funnet på internett, og på den måten lurt jenter. Flere av de fornærmede har trodd de har snakket med en mye yngre gutt.

Det forteller etterforskningsleder for SOBI (seksuelle overgrep mot barn på internett) i Trondheim, Cathrine Walberg Martinsen, til Dagbladet. Torsdag var hun blant dem som holdt pressekonferanse om det som har utviklet seg til å bli en serieovergrepssak.

En 41 år gammel mann, som de seinere åra er straffedømt flere ganger for lignende forhold, ble i desember pågrepet og siktet for flere tilfeller av nettovergrep. I tidligere dommer mot mannen kommer det fram hvordan han har hatt seksuell omgang med jenter under 16 år, vært i besittelse av store mengder overgrepsmateriale og tilbudt barn penger på blant annet Facebook for sex og nakenbilder.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.