Etter Lofoten-bråket i Ap:

Lokket «utbryterne» tilbake

Ap-leder Jonas Gahr Støre og leder av Fellesforbundet, Jørn Eggum, lokker tillitsvalgte som meldte seg ut etter Lofoten-vedtaket, tilbake med dialog.

TETTERE: Jonas Gahr Støre og Jørn Eggum møtes i sentralstyret og i samarbeidskomiteen, men etter bråket i deler av fagbevegelsen etter Aps nei til konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja, skal de opprette et nytt dialogforum for industripolitikk. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.
TETTERE: Jonas Gahr Støre og Jørn Eggum møtes i sentralstyret og i samarbeidskomiteen, men etter bråket i deler av fagbevegelsen etter Aps nei til konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja, skal de opprette et nytt dialogforum for industripolitikk. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Leder av Fellesforbundets forbundets største avdeling, avdeling 5 i Bergen, Roar Abrahamsen, meldte seg ut i protest da Ap sa nei til å konsekvensutrede Lofoten, Vesterålen og Senja for oljevirksomhet,

Flere fulgte etter. Nå, etter krise- og oppvaskmøter kysten rundt, vender flere tilbake.

I Dagbladet i går fortalte Ap-leder Jonas Gahr Støre og Fellesforbundets leder Jørn Eggum om en avtale om tettere samarbeid. Før sommeren skal de signere en avtale om faste dialogmøter, der fire topper fra hver av organisasjonene skal møtes.

Hindre nye «Lofoten-sjokk»

Det er snakk om et samarbeidsorgan mellom Fellesforbundet og Arbeiderpartiet som skal forhindre framtidige LoVeSe-saker og utmeldelser i framtida.

Fellesforbundet ønsker også en årlig industrikonferanse, men den er ikke på plass ennå.

Tirsdag sa klubbleder ved Apply Leirvik på Stord, Richard Storevik, til Dagbladet at han nå melder seg inn igjen. På en industrikonferanse i går sa den profilerte Fellesforbund-toppen Roar Abrahamsen at han nå er klar for å melde seg inn igjen.

- Jeg setter stor pris på at Fellesforbundet og Ap går inn i et slikt samarbeid. Det er alltid bra med dialog og kommunikasjon, sier Abrahamsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer