Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lomheim: Nok med én norsk-karakter

Tidligere direktør i Språkrådet, Sylfest Lomheim, mener det holder med én samlet karakter i norsk for både nynorsk og bokmål.

SKAPER DEBATT: Tidligere direktør i språkrådet Sylfest Lomheim. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKAPER DEBATT: Tidligere direktør i språkrådet Sylfest Lomheim. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Norsk er ett fag, og dermed bør ikke elevene få to karakterer, slik det er i dag, sier språkviter og nynorskforkjemper Lomheim til Aftenposten.

Han tror elevene vil få bedre kunnskap ved å få kun én norsk-karakter, men det krever at norsklærerne klarer å motivere elevene til å lære begge språkformer.

Utspillet kommer samtidig som et gryende opprør mot nynorsk og den tvungne sidemålsstilen hittil har samlet underskrifter fra 600 norsklærere ved 93 skoler mot sidemålsstilen og mot karakterer i sidemål.

Leder i Noregs Mållag, Håvard B. Øvregård, er uenig både med Lomheim og de opprørske norsklærerne.

- Mållaget er overbevist om at det er viktig med karakterer både i hovedmål og sidemål, fordi karakterer er styrende for undervisningen og nødvendig for å sikre at god undervisning i begge målformene blir prioritert, sier han.

(NTB)

UENIG: Håvard B. Øvregård. Foto:  Berit Roald / SCANPIX
UENIG: Håvard B. Øvregård. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer