Lommebok kan løse Vigra-mysteriet

To smårollinger på åtte-ni år kan ha løst politiets problemer med å finne identiteten til mannen, som mandag kveld stakk av fra sikkerhetskontrollen på Vigra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to guttene fant ved middagstider i dag en lommebok, som åpenbart må ha tilhørt den forsvunne dansken. Den ble funnet i fjøra på Valderhaugstranda. Lommeboken ble i ettermiddag undersøkt av etterforskere ved Ålesund politistasjon.

Tilhørte våpen-desperadoen

Lensmannsførstebetjent Olav Skaugseth ved Giske lensmannskontor, som mottok lommeboka av guttene, sier til NTB at store politistyrker lette etter spor her dagen i forveien, uten å finne noe som helst. Stedet er like ved det stedet der båten mannen brukte ble funnet.

I lommeboken var det ifølge Skaugseth både norske og danske penger samt flere kort av ulike slag med navn og adresse på.

- Selv om lommeboken var våt, er det neppe noen tvil om at den må ha tilhørt mannen vi har lett etter, sier Skaugseth.

Tett i miljøet

Flere personer i Ålesund kjenner åpenbart identiteten til mannen, men ingen vil fortelle politiet hvem han er. Lommeboken kan dermed være rene gavepakken for politiet, som inntil dette funnet ikke har kommet noen vei med saken.

Politiinspektør Ingar Bøen sier til NTB at de har forsøkt å finne mannens navn og adresse på andre måter, uten at dette har lykkes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer