Lommemann-mistenkt jobbet for barnevernet

For gutter som hadde vært utsatt for omsorgssvikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Barnevernet i Bergen brukte den antatte lommemannen som støttekontakt for gutter som hadde vært utsatt for omsorgssvikt.

På begynnelsen av 90-tallet skal den siktede bergenseren ha vært støttekontakt for flere gutter. Felles for mange var at de hadde vært utsatt for omsorgssvikt hjemme, skriver Bergens Tidende.

Bergen kommune var pådriver og bidro økonomisk da trialklubben i Loddefjord ble etablert på slutten av 80-tallet.

- Vi hadde på denne tiden mye kontakt med barnevernstjenesten. De ønsket at vi skulle ta oss av noen ungdommer som slet på hjemmebane. Klubben fikk penger til drift, og enkelte personer fikk lønn for å ta seg av noen ungdommer spesielt, forteller tidligere klubbleder Ronny Dahl til Bergens Tidende.

På begynnelsen av 90-tallet involverte den siktede 55-åringen seg i klubben. Han var både hjelpetrener og aktiv utøver, bisto barna i verkstedet, og reiste rundt på stevner.

- Vi så på ham som en ressursperson, og tok ham med på møter med barnevernet. Her fikk vi informasjon om problemene til barna vi skulle hjelpe. Det dreide seg først og fremst om gutter som hadde vært involvert i kriminalitet eller slet på hjemmebane, forteller Dahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer