Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lommemann-siktet bøtelagt for sju overgrep

Blotting og lignende overgrep på 70-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 55 år gamle mannen som er siktet i lommemann-saken, ble i 1977 bøtelagt med 5.000 kroner for sju overgrep på 70-tallet.

Boten, som i dagens kroneverdi ville tilsvart 20.000 kroner, var ukjent for lommemann-etterforskerne fram til etter at 55-åringen ble pågrepet. Ved å vedta boten unngikk nemlig den da 24 år gamle mannen å få sakene med seg på rullebladet, og saken er dermed heller ikke tilgjengelig i det landsomfattende strafferegisteret, skriver Bergensavisen.

Overgrepene fant sted fra begynnelsen av 1975 til høsten 1976. Mannen ble pågrepet etter en konkret anmeldelse, og tilsto i avhør ytterligere seks tilfeller av blotting eller lignende overgrep. I tre av tilfellene var ofrene jenter eller kvinner, mens fire av overgrepene var rettet mot yngre gutter.

Den såkalte lommemannens forsvarer, advokat Tor Erling Staff, har tidligere gitt uttrykk for at så gamle forhold er uinteressante. Han ønsker ikke å kommentere boten overfor BA, melder ANB.

NTB

SIKTET: 55-åringen fra Bergen.
SIKTET: 55-åringen fra Bergen. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media