Lommemann-siktet jobbet for politiet

Reparerte politibiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): BA skriver i dag at den lommemann-siktede 55-åringen på 1990-tallet jobbet for politiet. Dette dreide seg om reparasjoner av politiets biler, både sivile og uniformerte.

- Alle var enige om at han var en flink fagmann. Han nøt stor tillit. Det var vel derfor han fikk oppdrag av politiet, sier en kilde til Bergensavisen.

Dette betyr at den siktede mannen kan ha samarbeidet tett med ansatte i Politiet på samme tid som han forgrep seg mot unge gutter i bergensområdet. Politiet mener mannen har begått overgrep mot gutter siden seint på 1970-tallet. Han gikk da under navnet "bandasjemannen."

Den siktede 55-åringen var også bror av en profilert politimann. Da politiet ransaket mannens bolig på Åsane i Bergen fant den blant annet en bok om politiets arbeidsmetoder. De fant også flere håndvåpen, og en bukse uten lommefor.

Underevis i etterforskningen har etterforskerne spurt seg hvordan Lommemannen har kunnet operere så lenge uten å bli tatt, og uten å legge igjen konkrete spor. De mener han må ha hatt god kjennskap til politiets rutiner og arbeidsmetoder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer