Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lommemann-siktet jobbet for politiet

Reparerte politibiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): BA skriver i dag at den lommemann-siktede 55-åringen på 1990-tallet jobbet for politiet. Dette dreide seg om reparasjoner av politiets biler, både sivile og uniformerte.

- Alle var enige om at han var en flink fagmann. Han nøt stor tillit. Det var vel derfor han fikk oppdrag av politiet, sier en kilde til Bergensavisen.

Dette betyr at den siktede mannen kan ha samarbeidet tett med ansatte i Politiet på samme tid som han forgrep seg mot unge gutter i bergensområdet. Politiet mener mannen har begått overgrep mot gutter siden seint på 1970-tallet. Han gikk da under navnet "bandasjemannen."

Den siktede 55-åringen var også bror av en profilert politimann. Da politiet ransaket mannens bolig på Åsane i Bergen fant den blant annet en bok om politiets arbeidsmetoder. De fant også flere håndvåpen, og en bukse uten lommefor.

Underevis i etterforskningen har etterforskerne spurt seg hvordan Lommemannen har kunnet operere så lenge uten å bli tatt, og uten å legge igjen konkrete spor. De mener han må ha hatt god kjennskap til politiets rutiner og arbeidsmetoder.

I dag avslørte Bergens Tidende at den siktede 55-åringen også har jobbet for barnevernet, blant annet som støtte kontakt for unggutter som har opplevd omsorgssvikt. 

Mannen er nå siktet for totalt 11 forhold av overgrep mot unge gutter, de verste er etter loven å regne som voldtekt av mindreårige. Politiet tror siktelsen vil bli utvidet. Han framstilles for varetekt i Follo tingrett i Ski klokka 12.30 i dag.

image: Lommemann-siktet jobbet for politiet
SAMARBEIDET MED POLITIET: Her sitter den lommemann-siktede på en politimotorsykkel. I dag skriver BA at han jobbet med å reparere biler for politiet.
SAMARBEIDET MED POLITIET: Her sitter den lommemann-siktede på en politimotorsykkel. I dag skriver BA at han jobbet med å reparere biler for politiet. Vis mer
DIPLOM: Den siktede 55-åringen innehar dette diplomet i stillestående politimotorsykkel - underskrevet av daværende politimester i Bergen, Rolf B. Wegner.
DIPLOM: Den siktede 55-åringen innehar dette diplomet i stillestående politimotorsykkel - underskrevet av daværende politimester i Bergen, Rolf B. Wegner. Vis mer
SAMARBEIDET MED POLITIET: Her sitter den lommemann-siktede på en politimotorsykkel. I dag skriver BA at han jobbet med å reparere biler for politiet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media