Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lommemann-siktet møtte i retten

Måtte møte mot sin vilje. Lukkede dører nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKI (Dagbladet.no): Fengslingsmøtet startet i Follo tingrett klokka 12.30 i dag. Den siktede 55-åringen er nå til stede, og ventet på bakrommet fram til retten ble satt.

Han skal ha blitt hentet til fengslingsmøtet mot sin vilje, og kom ikke inn i rettssalen før pressen hadde forlatt salen.

Den siktede samtykket til fengsling i fire uker med brev og besøkskontroll. Han får heller ikke lese aviser eller se på tv under fengselsoppholdet.


Lukkede dører

Nå er det lukkede dører, det vil si at pressen ikke får være til stede. Presseoppbudet er voldsomt, og alle må nå vente på gangen.

Det er uvisst om 55-åringen vil forklare seg for retten.

Dørene ble lukket for presse og publikum av hensyn til alle de unge ofrene i saken, og også av hensyn til tiltalte.

Påtaleansvarlig, politiadvokat Jorid Kile Berg, har sagt at hun vil be om fire ukers varetekt for den siktede.

Ble hentet inn

KOM ALENE: 55-åringens forsvarer, advokat Tor Erling Staff, ankom fengslingsmøtet alene. Men den Lommemann-siktede måtte møte i retten selv om han ikke ville. Foto: SCANPIX
KOM ALENE: 55-åringens forsvarer, advokat Tor Erling Staff, ankom fengslingsmøtet alene. Men den Lommemann-siktede måtte møte i retten selv om han ikke ville. Foto: SCANPIX Vis mer

Den siktede i lommemannsaken ville i utgangspunktet ikke møte på fengslingsmøtet i dag, men Follo tingrett krevde at 55-åringen skulle være til stede.

- Retten har besluttet at mannen skal være til stede, med mindre det foreligger gyldig forfall, sier informasjonsmedarbeider Karoline Johnsrud i Follo politidistrikt til NTB.

Fram til nå har den antatte Lommemannen sittet fengslet på Ila i Bærum. Han er siktet for 11 forhold av overgrep mot mindreårige gutter, det mest alvorlige sidestilt med voldtekt etter loven.

Politiet har kjennskap til rundt 150 tilfeller av overgrep som Lommemannen kan ha begått, og utelukker ikke at siktelsen vil bli utvidet.

Den 55-år gamle millionæren som er siktet i saken ble pågrepet hjemme hos seg selv grytidlig fredag morgen.

<B>DOKUMENTMØLLE:Politiadvokat Knut Inge Stavang og påtaleleder Jorid Kile Berg sorterer de mange papirene i Lommemann-saken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media