Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Lommemann»-siktet nekter personkonfrontasjon

- Det kan politiet bare glemme, sier Staff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om Lommemannen? Ring oss på telefon 24 00 00 00 eller send e-post til 2400@dagbladet.no

Den påståtte «lommemannen» nekter å delta i en personkonfrontasjon der vitner skal se om de kjenner ham igjen blant en rekke andre menn.

- Dette har jeg diskutert med ham, og han er helt klar på at han ikke ønsker å stille opp i noen personkonfrontasjon, så det kan politiet bare glemme, sier den siktede 55-åringens advokat, Tor Erling Staff, til TV 2.

Politiet i Follo holder på å planlegge en omfattende personkonfrontasjon i etterforskningen av overgrepssaken. En personkonfrontasjon innebærer at den siktede må stille opp for eventuelt å bli plukket ut blant en rekke andre personer.

Det kan hende politiet må nøye seg med en fotokonfrontasjon, der den siktede er avbildet på ett av ti bilder.

Advokat Staff mener politiet har ødelagt bevisverdien som kunne ligge i denne typen konfrontasjoner ettersom det har blitt formidlet en serie tegninger og fotografier av den antatte «lommemannen» i løpet av etterforskningen.

Jussprofessor Asbjørn Strandbakken sier til TV 2 at en fotokonfrontasjon kan øke farene for justismord.

- Faren er at man kanskje bare har det ene beviset i form av gjenkjennelse på et bilde. Vi har hatt mange eksempler gjennom rettshistorien på at det er begått justismord hvis en bygger domfellelsen utelukkende på dette beviset, sier han. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media