Lommemann-tiltalt mener andre gjerningsmenn går fri

Politiet mente de kunne knytte flere hundre overgrep til Lommemannen. Nå er Erik Andersen (57) tiltalt for 66.

ERKJENNER IKKE VOLDTEKT: Advokat Gunhild Lærum forsvarer den tiltalte mannen. Hun forteller at han erkjenner befatning med rundt 20 saker, men at han stiller seg uforstående til omfanget av saken. Politiadvokat Jorid Kile Berg i Follo politidistrikt innstilte om en enda større tiltale, men statsadvokaten fant ikke bevisene gode nok for alle sakene. Foto: Bjørn Langsem
ERKJENNER IKKE VOLDTEKT: Advokat Gunhild Lærum forsvarer den tiltalte mannen. Hun forteller at han erkjenner befatning med rundt 20 saker, men at han stiller seg uforstående til omfanget av saken. Politiadvokat Jorid Kile Berg i Follo politidistrikt innstilte om en enda større tiltale, men statsadvokaten fant ikke bevisene gode nok for alle sakene. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet mener 57 år gamle Erik Andersen fra Hylkje utenfor Bergen er Lommemannen.

Tidligere i dag offentliggjorde politiet den 74 punkt lange tiltalen mot billakkereren. Saken starter i Follo tingrett i begynnelsen av november. Da må mangemillionæren svare på påstanden om overgrep mot 66 unge gutter fra hele landet.

To av tiltalepunktene gjelder voldtekt. Mannen er også tiltalt for å ha båret og oppbevart våpen ulovlig i forbindelse med pågripelsen utenfor hans hjem grytidlig 11. januar i fjor.

- Tiltalen avspeiler politiets etterforskning. Jeg har forholdt meg til de sakene som Follo-politiet har sendt inn til meg og vurdert bevisene i hver enkelt sak for seg. Tiltalen omhandler noen færre forhold enn innstillingen fra politiet, sier statsadvokat Per Egil Volledal ved Oslo statsadvokatembeter.

DNA-bevisEtter pågripelsen av Andersen gikk politiet offensivt ut og mente at de hadde tatt «Lommemannen» og mente de kunne knytte ham opp mot flere hundre mistenkelige overgrep.

Grunnen til at mange av sakene har forfalt er på grunn av at de er foreldet eller var for dårlig etterforsket da de skjedde.- I flere av tilfellene har det ikke vært mye å hente bevismessig, sier Volledal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer