UTEN TILTALT: Politiadvokat Jorid Kile Berg (t.v.) og lommemann-tiltaltes forsvarer Gunnhild Lærum vil i dag få høre dommen mot Erik Andersen uten at han selv er tilstede.  Arkivfoto:  HANS ARNE VEDLOG
UTEN TILTALT: Politiadvokat Jorid Kile Berg (t.v.) og lommemann-tiltaltes forsvarer Gunnhild Lærum vil i dag få høre dommen mot Erik Andersen uten at han selv er tilstede. Arkivfoto: HANS ARNE VEDLOGVis mer

Lommemann-tiltalt sykmeldt

Erik Andersen ikke til stede i retten når dommen faller klokka 09 i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Tiltalte Erik Andersen (58) i lommemannsaken vil ikke være til stede i retten når dommen faller i Follo tingrett klokken ni mandag.

- Vi har akkurat fått beskjed om at den tiltalte ikke kommer. Han skal ha blitt syk, opplyser dommer Eirik Vikanes.

58-åringen vil i stedet får forkynt dommen i fengselet. Han sitter i Ila fengsel utenfor Oslo.

Dagbladet.no følger domsavsigelsen fra klokka 09.

Dommeren starter klokken ni mandag med å lese domsslutningen, altså hva dommen vil lyde på. Det er klart at den tiltalte 58-åringen blir dømt. Han har innrømmet helt eller delvis 16 av de 74 tiltalepunktene.

 Spenningen knytter seg til om han kommer til å få forvaring eller ikke. Aktor har lagt ned påstand om forvaring i ni år med en minstetid på seks år. Forsvarer Gunhild Lærum mener det ikke er grunnlag for å dømme 58-åringen til forvaring.

Når dommeren er ferdig med å lese domsslutningen går han over til å lese den generelle delen som gjelder bevisvurderingen, og går så gjennom hvert enkelt tiltalepunkt og kravene om erstatning. I alt har de fornærmede guttene krevd en erstatning på 7,5 millioner kroner.

Det er ventet at opplesningen av dommen kommer til å ta hele dagen.

(NTB)