Lommemannen dømt til ti års forvaring

Skjerpet straff for Erik Andersen i Borgarting lagmannsrett.

SKJERPET STRAFF: I ankebehandlingen i Borgarting lagmannsrett fikk Erik Andersen skjerpet straffen fra ni til ti års forvaring.
SKJERPET STRAFF: I ankebehandlingen i Borgarting lagmannsrett fikk Erik Andersen skjerpet straffen fra ni til ti års forvaring. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Borgarting lagmannsrett har skjerpet straffen for den tiltalte i lommemannsaken til forvaring i ti år med en minstetid på sju år.

Det opplyser mannens forsvarer til NTB.

I Follo tingrett ble Andersen dømt til ni års forvaring, med en minstetid på seks år, for overgrep mott 66 unge gutter i perioden 1999 til 2006, dermed er straffen i lagmannsretten skjerpet med ett års forvaring.

Ankenbehandlingen gjaldt tre av de totalt 66 guttene som er involvert i saken. De andre sakene er rettskraftig.

Statsadvokat Per Egil Volledal la i forrige uke ned påstand om en skjerpet straff på forvaring i 12 år med en minstetid på åtte år

Lagmannsretten har kjent Andersen skyldig i en voldtekt han ble frikjent for i tingretten, og det er en av grunnene til at aktor mente at straffen måtte skjerpes, melder NTB. Andersen ble tidligere i måneden funnet skyldig på samtlig punkter i tiltalen.

Borgarting lagmannsrett har i skjerpende retning lagt vekt på sakens størrelse — overgrep begått over en periode på cirka sju år mot i alt 66 fornærmede.

«Mange av de fornærmede er sterkt preget av overgrepene, og for flere av ofrene har overgrepene medført alvorlige konsekvenser for deres fungering,» heter det i dommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer