«Lommemannen» er løslatt

Har flyttet til Hordaland.

ER LØSLATT: Erik Andersen, kjent som «Lommemannen», ble løslatt før helgen og har flyttet til hjemfylket Hordaland.
ER LØSLATT: Erik Andersen, kjent som «Lommemannen», ble løslatt før helgen og har flyttet til hjemfylket Hordaland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Han ble løslatt i slutten av forrige uke, da var alt papirarbeidet unnagjort, sier 62-åringens forsvarer Gunhild Lærum til VG.

Andersen søkte om prøveløslatelse etter å ha sonet minstetiden på sju år av en forvaringsdom på ti år. For en drøy måned siden sa Asker og Bærum tingrett ja til løslatelse på spesielle vilkår. Strenge vilkår Nå er han altså ute av Ila og har flyttet hjem til Hordaland.

- Han har løpende kontakt med Kriminalomsorgen Vest, sier Lærum. Hun har ikke møtt eller snakket med 62-åringen etter løslatelsen.

Blant de mange betingelsene for prøveløslatelsen er at 62-åringen må bo hjemme og ikke får forlate hjemfylket uten å søke om tillatelse. Han får ikke oppsøke guttegarderober, bad eller svømmehaller eller ha kontakt med barn uten at andre voksne er til stede.

Andersen kan heller ikke oppsøke dem han er dømt for å ha forgrepet seg på.

Erkjente alt Da søknaden om løslatelse ble behandlet, konkluderte de sakkyndige med at gjentakelsesfaren ikke er nærliggende dersom Erik Andersen prøveløslates på de strenge vilkårene Kriminalomsorgen har satt. Under den rettsrunden erkjente han for første gang alle overgrepene han er dømt for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer