PEDOFIL: De sakkyndige, psykiater Henning Værøy og psykolog Pål Grøndahl har konkludert. De to står til høyre i bildet. Foto:  Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PEDOFIL: De sakkyndige, psykiater Henning Værøy og psykolog Pål Grøndahl har konkludert. De to står til høyre i bildet. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Lommemannen er pedofil

De sakkyndige i lommemannsaken har konkludert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

De sakkyndige i lommemannsaken har konkludert med at Erik Andersen oppfyller kravene som stilles for å få diagnosen pedofil.

Spesialpsykolog Pål Grøndahl og psykiater Henning Værøy har sammen vurdert den tiltalte 58-åringen i lommemannsaken. Deres konklusjon er at Erik Andersen er pedofil og at det vil kreve lang behandling før han eventuelt blir frisk.

I Follo tingrett mandag la Grøndahl fram rapporten hvor de besvarer rettens spørsmål om den tiltalte bergenseren var tilregnelig og om det finnes muligheter for å behandle ham. Konklusjonen er at den tiltalte både var og er tilregnelig, men at han fremdeles har et uavklart forhold til sin egen seksualitet.

- Forskning viser at det er vesentlig høyere tilbakefall for overgripere mot barn og små gutter som ikke er i familie enn ellers, sa Grøndahl i retten.

Han trakk likevel fram at selv om internasjonal forskning viser at det er liten grad av helbredelse blant dømte pedofile, så har likevel behandling vist svak positiv effekt.

Uttalelsene til de sakkyndige vil ha betydning for om Andersen skal dømmes til forvaringsstraff eller vanlig tidsbestemt fengselsstraff.(NTB)


DIAGNOSEN KLAR: Lommemannsaken fortsatte i dag. Foto: Dagbladet
DIAGNOSEN KLAR: Lommemannsaken fortsatte i dag. Foto: Dagbladet Vis mer