- Lommemannen hadde rød stripe i håret

Gjemte lua under genseren - og forsvant i sølvgrå VW Polo fra Vikersund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:): En av de ansatte ved Tyrifjord Hotell og konferansesenter i Vikersund kan være ett av de første vitnene som har observert den ettersøkte «Lommemannen» i et ubevoktet øyeblikk uten full bekledning.

Det kan ha vært Lommemannen som stakk fra hotellet 28. mai 2005. Den hotellansatte observerte at en mann som kom løpende ut personellinngangen hadde en rød stripe i håret.

Han var kledd i olabukser og hettegenser, i tråd med mange av vitneobservasjonene med Lommemannen.

Den hotellansatte la også merke til at mannen med rød stripe i håret gjemte noe under genseren, trolig en caps.

I de fleste vitneutsagnene går Lommemannen med caps.

I følge VG forsvant han fra hotellet i en sølvgrå Volkswagen Polo av nyere modell.

Mer sølvgrå Polo

Samme type bil ble observert i samme distrikt noen måneder seinere. Politiet tror det kan ha vært Lommemannen som forgrep seg på en gutt på Bergebakken skole i Jevnaker 28. februar 2006.

 PÅ NETT:  Politiet tar i mot tips og har utførlige beskrivelser på sin egene hjemmeside www.lommemannen-kripos.no Foto: Scanpix
PÅ NETT: Politiet tar i mot tips og har utførlige beskrivelser på sin egene hjemmeside www.lommemannen-kripos.no Foto: Scanpix Vis mer

Det var bryllup og mange gjester ved hotellet i Vikersund da mannen med hettegenser og rød hårstripe ble sett løpende mot den sølvgrå Polo\'en.

Seinere på kvelden ble det kjent at en mann hadde forgrepet seg mot en 10 år gammel gutt bak en hekk utenfor hotellet. Det var mor til gutten som anmeldte saken. Gutten er ennå ikke avhørt, i følge VG.

Dagbladet.no har vært i kontakt med den hotellansatte i Vikersund i formiddag. Hans vitnebeskrivelse i VG er formidlet via sjefen via hans. Selv henviser han alle spørsmål om hva han har sett denne kvelden til politiet.

-Kan ha vært lommemannen

Politioverbetjent Håvard Aksnes sier til VG at mannen som ble sett ved hotellet i Vikersund 28. mai 2005 godt kan ha vært Lommemannen.

- Utseendet stemmer overens med signalementet, og episoden passer tidsmessig inn i hendelsesforløpet, sier Aksnes til VG.

Han leder etterforskningen etter mannen som er ettersøkt for mer enn hundre seksuelle overgrep over hele landet mot gutter mellom seks og 12 år. Han lurer guttene til å stikke hånd ned å bukselomma og beføle kjønnsorganet.

På nettsiden http://www.lommemannen-kripos.no/ tar politiet i mot tips om Lommenannen - også på telefon 23208888. Tips også Dagbladet.no på 2400@dagbladet.no.

 TRONDHEIM 2003:  Dette bildet av Lommemannen ble fanget opp av et overvåkningskamera i Trondheim i 2003. Foto: Politiet/Scanpix.
TRONDHEIM 2003: Dette bildet av Lommemannen ble fanget opp av et overvåkningskamera i Trondheim i 2003. Foto: Politiet/Scanpix. Vis mer