Lommemannen jages i Sverige

Er «Lommemannen» egentlig «Fickmannen»?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Svensk politi undersøker nå om «Lommemannen» er i Sverige.

Han kan stå bak overgrep mot flere hundre unge gutter, og norsk politi har hittil forgjeves forsøkt å finne ut hvem han er.

– Vi regner med å ha vår analyse klar snart, sier kriminaletterforsker Paul Johansson til Aftonbladet.

Politiet har startet undersøkelsene etter at den svenske utgaven av programmet Etterlyst viste et innslag om mannen, og det kom inn flere tips.

«Lommemannen» skal ha stått bak et overgrep i Svinesund.

– Undersøkelsene i Sverige starter etter at Etterlyst tilbød seg å lage en sak på ham, sier politioverbetjent Håvard Aksnes i Kripos til Dagbladet.no.

– Vi har ingen positiv informasjon som tilsier at han oppholder seg i Sverige, men vi kan ikke utelukke noe. Overgrepet i Svinesund regner vi som en «norsk sak», men det er greit at de undersøker det i Sverige. Det er kort vei over grensa, sier Aksnes.

Det ble for noen uker siden kjent at Lommemannen kan hete Åge og være fra Moss. Seksualforbryteren kan ha vært aktiv helt siden 1985.

«LOMMEMANNEN»: Den etterlyste seksualforbryteren kan ha vært aktiv siden 1985. Nå sjekker politiet i Sverige om han kan ha dratt over grensa. Foto: Politiet
«LOMMEMANNEN»: Den etterlyste seksualforbryteren kan ha vært aktiv siden 1985. Nå sjekker politiet i Sverige om han kan ha dratt over grensa. Foto: Politiet Vis mer

Etter at norske Etterlyst hadde et innslag om Lommemannen, kom det inn en rekke nye tips.

Politiet mener Lommemannen er mellom 35 og 50 år gammel. Han er omtrent 176 centimeter høy og har slank kroppsbygning.

Lommemannen jages i Sverige
ETTERFORSKER: Håvard Aksnes i Kripos har hovedansvaret for «Lommemannen»-etterforskningen.