I MOTORSYKKELMILJØET:  Erik Andersen (62) - gjennom flere år kjent som Lommemannen inntil han ble pågrepet og dømt som pedofil pvergriper overfor 66 gutter - kan prøveløslates fordi det ikke er fare for nye overgrep, konkluderer en av landets mest rutinerte rettspsykiatere. Foto: Privat.
I MOTORSYKKELMILJØET: Erik Andersen (62) - gjennom flere år kjent som Lommemannen inntil han ble pågrepet og dømt som pedofil pvergriper overfor 66 gutter - kan prøveløslates fordi det ikke er fare for nye overgrep, konkluderer en av landets mest rutinerte rettspsykiatere. Foto: Privat.Vis mer

- Lommemannen kan løslates før tiden

Anbefaler kjent rettspsykiater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den såkalte lommemannen - Erik Andersen (62) - ble i juni 2010 siden dømt til ti års forvaring med en minstetid på sju år for overgrep mot 66.

Overgrepene skjedde fra år 2000 en rekke steder i Sør-Norge til han ble pågrepet i januar 2008.

Nå ber han om prøveløslatelse allerede 30. juni i år etter anbefaling fra psykiater Randi Rosenqvist (62) ved Ila fengsel og forvaringanstalt, melder VG.

Varetekt medregnet har serieovergriperen vært innesperret seks og et halvt når han begjærer seg prøveløslatt til sommeren.

- Lav risiko Rosenqvist bekrefter at hun har levert en slik innstilling til Kriminalomsorgen. Hun mener risikoen for nye overgrep er så lav at han skal kunne prøveløslates på visse vilkår.

Statsadvokat Per Egil Volldal, som har aktor i straffesaken mot Erik Andersen, er overrasket og skeptisk til konklusjonen fra den erfarne rettsspsykiateren.

- Påtalemyndigheten er meget skeptiske til at det går an å kurere pedofili, og vi snakker her om overgrep mot til sammen 66 gutter, sier statsadvokat Volledal til VG.

- Trengs mer enn en rapport
Han mener det må atskillig mer til enn en rapport fra Rosenqvist for at Norges mest notoriske serieovergriper skal tilbake i samfunnet.

Begjæringen om prøveløslatelse kommer opp i et retttsmøte først etter 30. juni.

Fram til identifiseringen og pågripelsen, gikk Erik Andersen under navnet Lommemannen fordi framgangsmåten var den samme i de fleste overgrepstilfellene. For å få guttene til å beføle kjønnsorganet, lurte han dem til å stikke hånden ned i hans egen bukselomme.

 FRA TRONDHEIM OG SØROVER:  Lommemannen fant sin ofre over hele Sør-Norge. GRAFIKK: KJELL ERIK BERG/DAGBLADET.
FRA TRONDHEIM OG SØROVER: Lommemannen fant sin ofre over hele Sør-Norge. GRAFIKK: KJELL ERIK BERG/DAGBLADET. Vis mer