Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lommemannen kastet klærne etter overgrepene

Politiet mener han dumpet bevis. Erik Andersen (57) mener han distanserte seg fra handlingene sine.

- KASTET KLÆRNE: Bilde fra et overvåkingskamera som viser Lommemannen under serieovergrepene i Trondheim i 2003. Foto: Politiet / SCANPIX
- KASTET KLÆRNE: Bilde fra et overvåkingskamera som viser Lommemannen under serieovergrepene i Trondheim i 2003. Foto: Politiet / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
SKI (Dagbladet): Politiet mener Erik Andersen (57) hadde med seg klesskift og kvittet seg med klær etter at han forgrep seg mot mindreårige gutter.

Statsadvokat og aktor Per Egil Volledal viste i retten til et politiavhør av Andersen fra januar i år der den tiltalte mangemillionæren skal ha sagt at han ved flere anledninger kvittet seg med klærne han hadde på seg etter at han forgrep seg på de mindreårige barna.

- Siktede har hatt på seg andre klær og hodeplagg for å distansere seg fra episoden. Det er ikke bare for å skjule seg, men for å distansere seg fra ulovlige han har gjort, leste Volledal opp i retten.

- Ville ødelegge bevis
Dagbladet er kjent med at dette blant annet skjedde etter de såkalte serieovergrepene i Trondheim 6. september 2003.

Overvåkingsbilder fanget Lommemannen på kamera sammen en liten gutt den gangen. Trondheims-sakene gjelder tre overgrep og fem forsøk på overgrep i Trondheim og Heimdal som han har erkjent eller delvis erkjent straffskyld for.

- Han har forklart at han har tatt av seg klærne etter enkelte av overgrepene. Han forklarer at det har noe med å ta avstand fra det han gjorde, sier Gunhild Lærum til Dagbladet.

Politiet er av en annen oppfatning. Etter det Dagbladet forstår mener de at Andersen ønsket å kvitte seg med bevis etter at han planla overgrepene mot flere av guttene. Politiet forsøker å framstille Andersen som en mann som planla overgrepene og utførte dem på kynisk vis.

Statsadvokat Volledal tok i sitt innledningsforedrag mandag denne uka forbehold om en tidsubestemt straff for Andersen, altså en forvaringsdom. Verken aktor Volledal eller politiadvokat Jorid Kile Berg ønsker å gå inn på denne delen av saken.

- Dette er noe vi ønsker å spørre tiltalte om i retten først, sier Volledal til Dagbladet.

- Ville distansere seg
Forsvarer-siden og Andersen selv er ikke av samme oppfatning som politiet.

- Ingen av episodene han erkjenner var planlagt på forhånd. Det er ikke slik at han har kvittet seg med klærne etter hver gang, men noen ganger. Det var for å distansere seg fra handlingen han nettopp hadde begått, ikke for å kvitte seg med bevis, sier advokat Gard Lier, som er medforsvarer sammen med Lærum.

Det har vært et tema i retten om Andersen skiftet personlighet da han forgrep seg på barna. Aktoratet og tiltalte er uenige i dette.

- Han mener han ikke har skiftet personlighet under overgrepene, men at han var i en tilstand i perioder som bidro til det, sier Lærum til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media