Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lommemannen siktet for minst 20 overgrep

Politiet har utvida siktelsen mot 56-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi har utvida siktelsen. Det er minst en dobling av antall saker mot han nå. De nye siktelsene går på de samme overtredelsene som tidligere og i det samme geografiske området, sier påtaleansvarlig Jorid Kile Berg i follopolitiet til Dagbladet.no.

Fra før av var 56-åringen fra Bergen siktet for 11 overgrep, men siktelsen er altså nå utvida. 

De 11 første siktelsene var sju tilfeller av seksuell omgang med små gutter, og fire tilfeller av forsøk på seksuelle omgang med barn.

- Jeg ønsker ikke å si noe om når og hvor disse overgrepene de nye tilfellene har skjedd. Det er rett og slett av hensyn til de fornærmede, sier Berg.

Førstkommende mandag er det nytt fengslingsmøte i Follo tingrett. Det er derfor politiet nå har valgt å utvide siktelsen.

- Nå får domstolen ta stilling til om det er skjellig grunn til mistanke. Vi ønsker fengslingsforlengelse fordi det er bevisforspillelsesfare i disse nye sakene også, sier Berg til Dagbladet.no.

Utvidelsen kommer som et resultat av bevisene i saken, deriblant de omstridte fotokonfrontasjonene.

Les også: Spytt, hår og hudrester skal felle ham

SIKTELSEN UTVIDET: Saken mot 56-åringen fra Bergen øker i omfang. Nå mener politiet at han står bak minst 20 overgrep mot unge gutter. Foto: PRIVAT
SIKTELSEN UTVIDET: Saken mot 56-åringen fra Bergen øker i omfang. Nå mener politiet at han står bak minst 20 overgrep mot unge gutter. Foto: PRIVAT Vis mer

Siktedes forsvarer, Tor Erling Staff, sier han er opptatt i lagmannsretten i Bergen i en annen sak og har derfor ikke tid til å kommentere saken, opplyser han overfor Dagbladet.no.

Den siktede bergenseren har ifølge politiet fremdeles ikke latt seg avhøre i saken.

- Han har vi fremdeles ikke hørt noe fra, sier Berg til Dagbladet.no.

image: - Lommemannen siktet for minst 20 overgrep
FENGSLING MANDAG: Mandag må den lommemannsiktede 56-åringen fra Bergen møte i nytt fenglingsmøte i Follo tingrett. Nå har politiet utvida siktelsen mot ham.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media