Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lommemannen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I papirutgaven av Dagbladet 13.januar kan vi lese at Frp sin justispolitiske talsman ønsker at Lommemannen får livstidsdom. Det er vel 15 år og forvaring Jan Arild Ellingsen sansynligvis mener her. Han har jo som Dagbladet også påpeker hoppet fra siktelse direkte til straffeutmåling, uten den vanlige vei rundt rettssak og dom. Alt i en velkjent USA-stil. Men det jeg sperrer øynene opp over er setningen; "Han har brukt opp kvoten sin (..)". Nå er jeg kjent med at individets frihet er viktig for Frp, men hvilken seksualforbryter kvote siktes det til her? Det er nok ubetenksom bruk av ord og formuleringer dette. Men i en del sammenhenger bør ikke dette forekomme.

Denne saken har generert en hel masse merkelige utsagn. Staff i en klasse for seg. Frp justis på en god annenplass.

Derimot gleder jeg meg over Nrk og flere andre med fokus på behandling av menn med slike problem som Lommemannen. For han er ikke alene i sak, kun omfang. Også Magne Raundalen har fått komme godt til, men burde siteres mer. Han påpeker at det er offeret sin opplevelse som definerer alvoret av hendelsen. Det er altså ingen kvote for overgrep, og Herr Staff: det er ikke loven eller den voksne sin opplevelse som bestemmer alvoret.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media