Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lommemannsiktedes barn fikk sjokk da faren ble siktet

Nå føler de seg presset av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sønnen (30) og datteren (25) til den lommemannsiktede (55) fikk sjokk da faren ble siktet.

I et intervju i dagens VG forteller de at de synes politiet gjør vondt verre ved å presse familien for opplysninger.

- Hvis han har gjort det politiet sier, så er det selvfølgelig galt. Men vi føler saken er overdrevet. Det finnes DNA-bevis i kun et fåtall saker. Det er tøft for oss,  og politiets oppførsel gjør det veldig mye verre, sier 30-åringen til avisen.

 Han får støtte av søsteren.

Ingen av dem mistenkte at faren kunne være lommemannen. Sønnen driver nå farens firma, men driften er blitt svært vanskelig etter pågripelsen, forteller de.

- Politiet kommer jevnlig innom. De sier de skal gi oss informasjon om hvordan det går med saken, men de svarer ikke på noe, og tar notater mens de er her. Vi føler det som vi er i avhør, sier sønnen, som på lik linje med de andre i familien har latt seg avhøre av politiet.

Barna mistenker også at politiet overvåker telefonen i farens firma. Det toppet seg i går da en faks til en eiendomsmegler ikke kom fram. Kort tid etter ringte Hordaland politidistrikt og fortalte at faksen var kommet til dem.

- Hvordan kan en faks fra min fars bedrift ende opp hos politiet? Vi tar det som et tegn på at vi blir overvåket fordi de leter etter bevis, sier sønnen.

PÅGREPET:  11. januar våknet barna til den antatte lommemannen til sjokkmeldingen om at faren var siktet. Her gjør Politiførstebetjent Roger Finstad gjør beslag i boligen hans. Foto: Eivind Senneset
PÅGREPET: 11. januar våknet barna til den antatte lommemannen til sjokkmeldingen om at faren var siktet. Her gjør Politiførstebetjent Roger Finstad gjør beslag i boligen hans. Foto: Eivind Senneset Vis mer

Avlyttingen blir imidlertid avvist av politiet.

- Vi har verken hjemmel eller interesse av å gjøre det, sier politiadvokat Jorid Kile Berg i Follo politidistrikt til VG.

SIKTET: Politiet mener 55-åringen er den såkalte lommemannen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media