FALSK POLITI: Politiet advarer mot lommetyverier og vinningskriminalitet i sommer. Dette bildet viser to menn som ble pågrepet i fjor. De to lommetyvene utga seg for å være politimenn, og robbet turister i Oslo sentrum. Morten Drægni i Vinningsgruppen ved Sentrum politistasjon i Oslo politidistrikt sier de falske politimennene kler seg i skjorte og mørke bukser. Foto: Politiet
FALSK POLITI: Politiet advarer mot lommetyverier og vinningskriminalitet i sommer. Dette bildet viser to menn som ble pågrepet i fjor. De to lommetyvene utga seg for å være politimenn, og robbet turister i Oslo sentrum. Morten Drægni i Vinningsgruppen ved Sentrum politistasjon i Oslo politidistrikt sier de falske politimennene kler seg i skjorte og mørke bukser. Foto: PolitietVis mer

Lommetyvenes nye, frekke metode: Utgir seg for å være politifolk

Vinningskriminelle finner stadig nye metoder for å loppe deg, og tar ikke pause i sommer. Politiet advarer nå mot tyver som utgir seg for å være politifolk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Vinningskriminaliteten har gått ned i Norge de siste åra, men fortsatt er mobile vinningskriminelle, mange av dem fra utlandet på tokt i i landet.

I disse dager starter skoleferien for de fleste, og mange reiser på ferie. Tomme hus eller ferierende turister kan være et yndet mål for kjeltringer. Politiet advarer også mot en ny metode for lommetyveri, der kriminelle utgir seg for å være politifolk.

- Det er gjerne tre til fire personer, der én later som han er turist og går bort til andre turister og for eksempel spør om veien. Så kommer to andre som utgir seg for å være norsk politi i sivil. De sier gjerne at turisten de jobber med er vekselsvindler eller narkotikaselger og sier de må se lommebøker og pass.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn